Aktualno Županija

Dugorešani se najeli gljiva – na manifestaciji posvećenoj ovim šumskim plodovima podijeljeno 300 porcija specijaliteta

Šumski kuhar Antun Rudan je ponudio burgere s gljivama i održao kraće edukativno predavanje

Ovogodišnja Gljivarska večer u organizaciji TZ Četiri rijeke održala se danas u dugoreškom Amfiteatru uz bogat program u kojem je bilo za svakog ponešto.

Ljubitelji gljiva i jela od gljiva došli su na svoje, jer su restorani s područja TZ Četiri rijeke pripremili besplatno podijeliti oko 300 obroka, a promovirana je i ekološka osviještenost jer su tanjuri biti papirnati, a pribor za jelo drveni.
Na 2. Gljivarskoj večeri u Amfiteatru, jer su se godinama ranije ljubitelji gljiva okupljali u Hotelu Duga Resa, sudjelovao je karlovačko Gljivarsko društvo, ženski pjevački zbor Vila i tamburaški sastav Boemi, zatim Udruga „Jak kao Jakov“, desetak OPG-ova s ponudom različitih domaćih proizvoda od meda, prerađevina od malina, kupina, aronije, u vidu različitih vrsta sokova i pekmeza, likera, bučinog ulja, rukotvorine i slično.
Za najmlađe DND Jozefina imala je promotivne artikle na temu gljiva.

  • Prošle godine imali smo tri OPG-a, a ove godine imamo ih četiri puta više. Započeli smo s izložbeno prodajnom ponudom OPG-ova, zatim smo imali podjelu i degustaciju jela od gljiva, a manifestacija završava uz tamburaši sastav Boemi. Specijalitete od gljiva za posjetitelje pripremili su restorani DP Donji Zvečaj, Restoran Bosiljevo, Hotel Amarilis, Restoran Duga Resa, Kamp Slapić te šumski kuhar Antun Rudan koji je ponudio burgere s gljivama i održao kraće edukativno predavanje – kazao je Ivan Puškarić direktor TZP Četiri rijeke te zahvalio svim posjetiteljima što su se tijekom održavanja manifestacije ostali odgovorni i pridržavali se epidemioloških mjera, odnosno propisane socijalne distance za što je u Amfiteatru doista bilo dovoljno mjesta. (kaportal.hr)