Aktualno Županija

U Karlovačkoj županiji 18 novooboljelih, osniva se karantena

U Karlovačkoj županiji je 18 novooboljelih i traje epidemiološka obrada, priopćio je u subotu Stožer civilne zaštite, a načelnica Stožera Vesna Hajsan Dolinar najavila je formiranje karantene za moguće nove slučajeve koronavirusne infekcije u ustanovama socijalne skrbi.

Načelnica Stožera Vesna Hajsan Dolinar rekla je Hini da situacija u cijeloj Hrvatskoj nije dobra, da je sve veća potreba za bolničkim krevetima, te su članovi Stožera bili danas u Zorkovcu kod Ozlja da bi razgledali tamošnji bivši objekt socijalne skrbi i utvrdili je li prikladan za karantenu i to za izmještanje zaraženih osoba iz ustanova socijalne skrbi.

Za sada još nema potrebe za tim, ali želimo za moguću potrebu biti spremni. Sutra slijedi tehnički pregled zgrade u Zorkovcu, da bi se utvrdilo postoje li tamo minimalni tehnički uvjeti za karantenu, rekla je Hajsan Dolinar i naglasila da će se obići još neke lokacije s istim ciljem.

Danas su na sjednici Stožera CZ-a Karlovačke županije bili i predstavnici zdravstvenih ustanova, te je Hajsan Dolinar rekla da su dogovorili kako pomoći Domu u Vivodini da funkcionira za preostale nezaražene štićenike.(hrt)