Pobjeda ogulinskih rukometaša u zadnjim trenucima

2.HKL zapad, 2.kolo:
OGULIN – DUBOVAC GAZA 27:26
Rukometaši Ogulina u subotu su pobjedom započeli prvenstvo 2.HKL zapad, u 2.kolu igrali su u ogulinskoj sportskoj dvorani protiv karlovačke momčadi Dubovac Gaza. Podsjećamo, u 1.kolu su prije tjedan dana trebali igrati u Karlovcu protiv druge momčadi Karlovca, ali su domaći tražili odgodu.
I ovaj puta Ogulin i Dubovac-Gaza su odigrali još jedan vrlo neizvjestan županijski dvoboj. Prošle sezone u Ogulinu s pogotkom razlike slavili su ‘žuti’, u Karlovcu s istom razlikom Ogulinci, a u subotu je Ogulin slavio rezultatom 27:26. Borbena i napeta utakmica otišla je za nijansu na stranu domaćina, čiji je novi trener Tihomir Kosanović bio vrlo zadovoljan pristupom i htijenjem svojih igrača, ali ne i cjelokupnom predstavom.

U vrlo izjednačenom prvom poluvremenu Karlovčani su veći dio vremena proveli u vodstvu, no u 22. minuti domaći su preokrenuli na 10:9 i otišli na odmor s 13:12. U 37. minuti, pogotkom Porubića, Ogulin dolazi do +3 (18:15) i tu prednost drži do 43. minute. Dubovac sa četiri pogotka u nizu preokreće na 22:21 u 50. minuti, a u 54. golom Ćelića dolaze i do +2 (24:22). Minutu kasnije mladi Ćelić zabija i za 25:23, ali David Stipetić s dva pogotka te Puškarić preokreću na 26:25. Marić u pretposljednjoj minuti poravnava, ali Turković iz sedmerca nakon isteka vremena zabija za pobjedu Ogulina.
U momčadi Ogulina Luka Turković je postigao 11 pogodaka, David Stipetić 4, Toni Puškarić, Marko Poljak i Andrija Gaši po 3, Andrija Poljak 2 i Mihael Porubić 1. Branili su David Kučinić, Josip Vučić i David Stipetić, a igrali su još Tin Ivan Brozović, Antonio Drašković, Ivan Sabljak, Filip Gašparović, Kristijan Matijašić i Denis Stipetić.
U 3.kolu rukometaši Ogulina igraju sljedeći vikend u Puli protiv Arene. (D.P.)

Facebook Comments