Aktualno Županija

Karlovac priprema posebnu zgradu za karantenu, ali Mandić još ne otkriva gdje: Kad bude trebalo, komunicirat ćemo lokaciju

Grad je dobio zadatak osigurati izdvojeno mjesto za smještaj dijela oboljelih od koronavirusa

  • Od Stožera civilne zaštite grada Karlovca dobili smo zadatak da osiguramo izdvojeno mjesto za smještaj određenog dijela bolesnika i dužni smo osigurati i lokaciju i grijanje, vodu, struju itd. Mi smo to ugovorili, odredili, kad bude porebno, mi ćemo tu lokaciju komunicirati. Informacije o kojima govorite u javnosti postoje, rekao je gradonačelnik Damir Mandić, najavivši dodatno mjesto u Karlovcu za smještaj zaraženih koronavirusom.

Odgovarao je, u stvari, na vijećničko pitanje Dragice Malović (SDP) o pandemiji koronavirusa i njegovim saznanjima o Općoj bolnici Karlovac jer je “čula da su popunjeni kapaciteti vezani uz bolničke krevete i respiratore”

  • Stožer civilne zaštite grada Karlovca s jasno propisanim obavezama od Stožera civilne zaštite Karlovačke županije obavlja svoje obveze, istina je da je KA bolnica direktno podređena SCZ KŽ, odnosno Karlovačkoj županiji jer joj je ona osnivač. Grad je odvojio 500.000 kuna Općoj bolnici Karlovac za nabavu zaštitne opreme; dio je iskoristila, ostalo im je na raspolaganju, koliko im bude trebalo, rekao je Mandić.

Obzirom da je i na današnjoj sjednici bilo vijećnika koji su ignorirali i zamolbe i upozorenja o nošenju zaštitnih maski – zato jer je Filip Jarnević (Živi zid) nije imao predsjednik Gradskog Vijeća Mario Furač nije mu dozvolio da postavi vijećničko pitanje – Mandić je primjetio kako bi i ovo trebao biti element kako osvijestiti sve nas, sumnjali ili ne u bolest.

  • Imajmo na umu da liječnici i medicinske sestre cijelo radno vrijeme, svaki dan, provode pod zaštitnom opremom pa nama ne bi trebala biti problem zaštitna maska, zaključio je. (kaportal.hr)