Grad pomaže ugostiteljima u kupnji grijalica i deka za zimske terase, zakupa za njih i dalje nema, a kamate na kredite za likvidnost subvencionira svima

Potpore mogu biti za nabavu stakala, deka, grijalica…u iznosu do 50 posto investicije, najviše 20.000 kuna

  • Jasno je da će nakon jučerašnjih mjera Nacionalnog stožera ugostiteljima biti bitno otežano poslovanje i ove naše potpore idu za tim da im omogućimo da što više i unutarnjeg i vanjskog prostora mogu staviti u funkciju za svoje poslovanje, kazao je gradonačelnik Damir Mandić na današnjem predstavljanju novih mjera karlovačkim poduzetnicima.

Ugostiteljima ponajprije, koji i dalje ne plaćaju zakupninu za javne površine i mogu imati proširene terase – uz osiguran pristup žurnim službama – a sada će moći i urediti zimske terase uz potporu Grada.

  • Moći će ih dobiti za izradu idejnog rješenja same terase u zimskim uvjetima i nabavu različite opreme – stakala, deka, grijalica…, što će biti sufinancirano iz gradskog proračuna u iznosu od 50 posto. Maksimalni iznos potpore može iznositi 20.000 kuna, najavila je pročelnica Daniela Peris.

A svim poslovnim subjektima, mikro i malim poduzetnicima, OPG-ovcima i pravnim osobama Grad će sufinancirati kamate na kredite za tekuću likvidnost u iznosu od 50 posto. Odnosi se to na one koji već jesu li će s bankama ugovore o kreditiranju potpisati do 31. prosinca.
Pred poljoprivrednicima je, pak, mogućnost zakupa poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH. Na karlovačkom području je to 57 čestica, veličine 60,9 hektara, koje se nude u zakup na 25 godina. Javni natječaj je objavljen na www.karlovac.hr i otvoren je do 9. studenog.

  • U kontaktu smo s Obrtničkom komorom i Cehom ugostitelja i vjerujem da će narednih mjeseci biti još nekih odluka kojima jei cilj očuvanje radnih mjesta u ugostiteljstvu, najavio je Mandić i ponovio da su u Karlovcu najveću štetu od pandemije imali hotelski kapaciteti, a jedino dobro je to da nisu otpuštali radnike; putem državnih potpora i HBOR-a pokušavaju sačuvati radna mjesta. (kaportal.hr)
Facebook Comments