Reakcije iz HDZ-a – osuda vandalizma u Ogulinu

Primili smo i priopćenje Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije, povodom devastiranja biste dr.Franje Tuđmana u Ogulinu.

Izjava predsjednika GO HDZ-a grada Ogulina Tomislava Lipošćaka:
• Sinoćnji napad na spomenik dr. Franje Tuđmana napad je na vrijednosti koje on predstavlja, a rezultat je učestalog iskrivljavanja suvremene povijesti i neutemeljene retorike pojedinih aktera. Nažalost, već smo imali prilike čuti od ogulinskog gradonačelnika izjednačavanje Franje Tuđmana s Titom i Pavelićem, a njegovi gradski vijećnici prijetili su bacanjem Tuđmanove slike u rijeku Dobru. Pod vodstvom dr. Franje Tuđmana stvorena je moderna hrvatska država, izborena pobjeda u časnom i pobjedničkom Domovinskom ratu te diplomatska pobjeda u obliku mirne reintegracije. Hrvatska je pod njegovim vodstvom ušla u Ujedinjene narode i otvoren joj je put u euroatlantske integracije. Predsjednik Tuđman ustrajao je na pomirbi Hrvata kao temeljnoj odrednici ostvarenja državotvornog sna generacija. Žalosno je da danas u Ogulinu postoje skupine kojima smeta lik i djelo dr. Franje Tuđmana i kojima je ovakav primitivizam prihvatljiv. Jednako tako, pozivam sve da ne nasjedaju na ovakve provokacije i ne uvlače se u spiralu primitivizma i vandalizma!

Izjava v.d. predsjednice ŽO HDZ-a Karlovačke županije Nade Murganić:
• Oštro osuđujem ovaj oblik vandalizma. Ovaj napad na spomenik našeg prvog hrvatskog predsjednika, utemeljitelja naše domovine, čovjeka koji je zajedno sa Hrvatskom demokratskom zajednicom poveo naš hrvatski narod u oslobodilački Domovinski rat zaista osuđujem. Osuđujem svaki oblik vandalizma i napad na simbole naših institucija Nažalost, ovih dana smo svjesni da je to itekako prisutno u našem društvu. Šaljem poruku svim našim građanima da su ovakvi napadi dokaz širenja mržnje i mogu biti vrlo opasni. Mogu dovesti u to da se ozljeđuju ljudi, da se gube životi. Molim sve građane da ovakve oblike vandalizma osude i da se sustegnemo od širenja od bilo kakvih oblika mržnje.

Facebook Comments