Aktualno OG sada Ogulin

“Karlovačka županija oštro osuđuje vandalski čin uništavanja biste prvog hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana”

OGportal primio je priopćenje zamjenice župana koja obnaša dužnost župana Karlovačke županije Martine Furdek-Hajdin, vezano za uništavanje biste dr. Franje Tuđmana u Ogulinu. Ona navodi:

“Karlovačka županija oštro osuđuje vandalski čin uništavanja biste prvog hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana koji se dogodio sinoć u Ogulinu.

Prvi hrvatski predsjednik dr.Franjo Tuđman imao je veliku ulogu u stvaranju neovisne Republike Hrvatske i zaslužan je za slobodu svih nas koji živimo u njoj. Pod njegovim vodstvom stvorena je i što je najvažnije oslobođena Republika Hrvatska od neprijatelja, zaslugom i borbom hrvatskih branitelja ujedinjenih pod hrvatskom zastavom i pod vodstvom dr.Franje Tuđmana. Danas hrvatski građani imaju Ustavom zajamčeno pravo izražavanja misli, ali to pravo nikako ne podrazumijeva uništavanje kulturnih vrednota.

Karlovačka županija na čelu sa zamjenicom župana koja obnaša dužnost župana Martinom Furdek-Hajdin vjeruje da će nadležne institucije uspjeti pronaći i sankcionirati počinitelje ovog vandalizma.”