Aktualno OG sada Ogulin

Predsjednik GO SDP-a Ogulin Dalibor Domitrović reagirao na izjavu Tomislava Lipošćaka

Dalibor Domitrović studeni 2019

Na izjavu T. Lipošćaka vezanu uz oštećenje spomenika F. Tuđmanu u Ogulinu stiglo nam je reagiranje predsjednika GO SDP Ogulin i gradonačelnika Dalibora Domitrovića. U reagiranju stoji:

Ovaj vikend u gradu Ogulinu dogodila su se dva nemila i ružna događaja na koja moram reagirati.

Prvi je rušenje i devastacija spomenika prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, što je vandalski čin uništavanja društvene imovine kao i dokaza jednog povijesnog razdoblja. Još od početka stvaranja Republike Hrvatske kao neovisne države huligani i divljaci uništavaju spomenike i ostalu društvenu imovinu koja se plaća novcem naših građana, stoga najoštrije osuđujem ovaj čin devastacije spomenika i pozivam građane ako imaju bilo kakva saznanja o nemilom događaju da prijave policiji kako bi se počinitelj što prije otkrio i priveo pred lice pravde.

Drugi događaj je sramotno prozivanje mene kao gradonačelnika, od strane predsjednika GO HDZ Ogulin gosp. Tomislava Lipošćaka, da izjednačavam Franju Tuđmana s Titom i Antom Pavelićem, te prozivanje gradskih vijećnika SDP-a za bacanje Tuđmanove slike u rijeku Dobru.

Gospodine Lipošćak, kada je prvi predsjednik RH Franjo Tuđman započeo sa stvaranjem neovisne države Hrvatske imali ste 7 godina, a kad je završio imali ste 13 godina. Pravo glasa na demokratskim izborima stekli ste tek 2000. godine, tako da niste imali mogućnost niti glasati za Franju Tuđmana. Iz toga je jasno vidljivo da niste svjedok tog vremena, stoga vas molim da prestanete docirati i lažno optuživati, već pustite vijećnike SDP-a na čelu sa gradonačelnikom da i dalje rade na boljitku i razvoju grada i na stvaranju boljeg i kvalitetnijeg života, kako za sve građane tako i za vas. Već u samom početku vašeg mandata u Gradskom vijeću započeli ste priču i optužbe o micanju križeva i slika Franje Tuđmana.

Gospodine Lipošćak, ovo je 2020. godina, ispred nas su veliki izazovi, zdravstveni, gospodarski i ostali problemi, pustite nas u budućnost, dosta nam je vraćanja u prošlost.

Gradonačelnik grada Ogulina,
Predsjednik GO SDP-a Ogulin,
Dalibor Domitrović

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zbog promjene poslovnika, Orban prijeti da će njegova stranka napustiti EPP

OgPortal

Od danas poskupile cigarete i duhanski proizvodi – evo i za koliko!

OgPortal

Otvoreno reciklažno dvorište

OgPortal

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy proglašen krivim, dobio je tri godine zatvora!

OgPortal

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal