Aktualno OG sada Ogulin

Korona i u učeničkom domu

Do OGportala stigle su informacije da su dvoje učenika, korisnika Učeničkog doma Ogulin pozitivno na COVID 19. Tijekom jutra u vezi toga uputili smo upit upravi Učeničkog doma Ogulin u kojem smo potražili više informacija. Ujedno smo pitali da li je netko od korisnika ili djelatnika u samoizolaciji i o kolikom se broju radi. Isto tako zamolili smo podatak koliko je učenika ove školske godine smješteno u ogulinski učenički dom te kako je smještaj učenika u domu organiziran s obzirom na specifične epidemijske prilike? 

U odgovoru koji je potpisala ravnateljica Željka Satipetić-Pađen se navodi:

Jučer poslijepodne stigla je obavijest da je jedna učenica pozitivna na COVID19. Radi se o učenici koja pohađa OTŠ Ogulin.O tome je odmah obavješten Stožer civilne zaštite za daljnje postupanje,sav prostor doma je dezinficiran.

Ravnateljica je odlučila da učenici koji su bili u kontaktu sa učenicom, a koji pohađaju i isti razred, te jedna učenica s kojom se pozitivna učenica družila , napuste dom, iz preventivnih razloga. Dvije odgajateljice koje su bile u kontaktu sa učenicom danas rade online. Daljnji rad organizirat će se prema naputku epidemiologa.

U domu je ove godine 39 učenika.Smješteni su u jednokrevetne,dvokrevetne i trokrevetne sobe. Učenici su u sobama rasporedjeni tako da su iz istog razreda i škole,rodbinska povezanost ili učenici koji se inače druže. Prehrana se odvija u nekoliko vremenskih intervala,učenici su grupirani po sobama za vrijeme obroka.Svi učenici u domu nose maske kao i djelatnici. Na čistoću i dezinfekciju prostora pazilo se i prije covida 19 a sada su mjere pojačane. Dva puta dnevno se mjeri temperature učenicima , u jutro i na večer.