Aktualno Županija

Nakon fiš paprikaša i koktela, ovog petka u dvorištu Trgovačko-ugostiteljske škole sprema se – čobanac

Nakon natjecanja u fiš paprikašu i ukusnih koktela na Junior Barmen Cupu, ovog petka od 9 do 12 sati u dvorištu Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac pripremat će se – čobanac.

Čobanac će u kotlićima na otvorenom pripremati učenici škole pod nadzorom svojih mentora, a nakon revijalnog natjecanja učenika posjetitelji će moći degustirati čobanac po promotivnoj cijeni. Organizatori će voditi računa o preporukama i epidemiološkim mjerama kako bi svi posjetitelji mogli sigurno i odgovorno uživati u događanju.

Učenici i djelatnici Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac organiziraju ovu aktivnost kao još jednu u nizu svojih promotivnih aktivnosti na temu pripreme tradicionalnih jela, ali i promocije zanimanja. Početkom listopada održano je natjecanje učenika u pripremi fiš paprikaša, a nakon toga održano je i revijalno natjecanje konobara i barmena u pripremi barskih mješavina – Junior barmen kup.
Restoran praktikum “Pod starimi krovovi” uključen je i u IQM projekt kojeg provodi TZ grada Karlovca, te u ponudi ove jeseni ima jela pripremljena s gljivama. (kaportal.hr)