Aktualno OG sada Ogulin

Novo gostovanje u KINO.hr Plaški – stiže Ivor Martinić

KINO.hr Plaški u subotu 24. listopada u 19 sati donosi drugi po redu razgovor, ovoga puta pod naslovom “Hrvatski pisac u Barceloni”. Program se održava u okviru programa “22 ljudi sa svojstvima” sufinanciranog od strane Ministarstva kulture. Cilj je približiti proces stvaranja u kazalištu, ali i općenito u umjetnosti, onoj publici koja odlazi u kazalište, ali i onoj koja po svom životnom izboru i vrlo često mogućnostima ne odabire odlazak u kazalište kao svoju redovnu ili čestu praksu.

Prvi razgovor u Plaškom održan je s glumcem Bojanom Navojcem koji je u interakciji s publikom pričao o svom glumačkom putu, inspiracijama, suradnji s Bacačima Sjenki, ali i svojim drugim umjetničkim interesima i radu. Odlična atmosfera i izvrstan sugovornik bit će dio i iduće stvaralačke večeri u kinu u Plaškom tijekom koje će biti predstavljen Ivor Martinić, jedan od najnagrađivanijih i najizvođenijih mladih dramskih pisaca i dramaturga u Hrvatskoj koji sada živi i radi u Španjolskoj.

Ivor je radio kao dramaturg gotovo u svim zagrebačkim i većini hrvatskih kazališta i velikih festivala, a njegove su drame i dramske prilagodbe izvođene u Argentini, Paragvaju, Urugvaju, Čileu, Meksiku, Venezueli, Belgiji, Sloveniji, Sjevernoj Irskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Boliviji, Srbiji, Francuskoj i Španjolskoj. Po njegovoj drami “O Mirjani i ovima oko nje” snima se upravo i drugi igrani film. S Ivorom ćemo pričati o samom procesu pisanja, nalaženja tema i životu u drugoj kulturi. Svaka stvaralačka večer počinje kratkim trejlerom o umjetniku, a raspravu tijekom večeri i ovaj put moderira Boris Bakal, glumac, kazališni i filmski redatelj, intermedijalni umjetnik i voditelj Bacača Sjenki. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje. Organizatori će osigurati sve mjere pandemijske zaštite.

Razgovor započinje odmah nakon projekcije hit-filma “Greenland: Posljednje utočište” koja u KINO.hr Plaški započinje u 17 sati, pa se publika poziva na oba atraktivna programa.