Aktualno OG sada Ogulin

Predstavnici APN-a i Grada obišli Poredice

 

Pomoćnica direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Josipa Tokić sa suradnicom jučer je posjetila gradsku upravu kako bi se dogovorio slijed aktivnosti vezanih uz projekt poticajne stanogradnje koji bi, ako budu udovoljeni uvjeti za njegovu provedbu, trebao biti pokrenut na području bivše vojarne Sveti Petar (u Poredicama).

Prvi korak u provedbi projekta je da Grad Ogulin objavi javni poziv kako bi se utvrdila lista zainteresiranih kupaca. APN će prije zaključivanja liste održati prezentaciju programa POS-a svim zainteresiranim građanima, na kojoj će biti predstavljena lokacija, maksimalne cijene kvadrata stana, način plaćanja, rok zabrane otuđenja stana i druge informacije, a nazočni će moći i postavljati pitanja.

Kolika će biti cijena kvadrata stana ne može se znati dok se ne definiraju svi troškovi za dovršetak, koji osim radova uključuju i dokumentaciju i dokaze o kvaliteti već izvedenih radova.

Ako bude zadovoljavajući odaziv građana APN i Grad Ogulin će zajedno rješavati dodjelu državnog zemljišta, za koju je Grad Ogulin već sam pokrenuo postupak pri nadležnom ministarstvu.

Cilj ovog projekta je rješavanje stambenog pitanja građana grada Ogulin, kao i drugih zainteresiranih građana Republike Hrvatske koji žele živjeti u Ogulinu.

Rekonstrukcijom postojećeg objekta u krugu bivše vojarne Sveti Petar predviđa se oko 40 stanova različitih površina (garsonijere, 1-sobni, 2-sobni i 3-sobni stanovi) koji će biti smješteni u prizemlju i potkrovlju zgrade. Zbog toga je provedena anketa građana kako bi se utvrdio interes za spomenutim stanovima. Interes je iskazalo 41 građana. Lokacija planiranih stanova je uz parcelu na kojoj se gradi novi dječji vrtić.