Zavičajni muzej ne radi, u ostalim gradskim tvrtkama nema oboljelih, ni osoba u samoizolaciji

S obzirom na širenje korona virusa u Ogulinu i sve veći broj slučajeva, zanimalo nas je kakvo je trenutno stanje u gradskim tvrtkama i ustanovama.

Kako doznajemo, zaražena je jedna djelatnica Zavičajnog muzeja i stoga muzej sljedećih par dana, do 26. listopada ne radi za posjetitelje.

U ostalim gradskim tvrtkama i ustanovama nema zaraženih osoba, kao ni osoba u samoizolaciji, potvrdila je za OGportal zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja. Rad u gradskim tvrtkama i ustanovama reguliran je u redovnom radnom vremenu, uz naputak da stranke svoje zahtjeve ukoliko je moguće rješavaju telefonski, pisanim putem ili e-mailom, a slučaju potrebe osobnog dolaska potrebno je poštovati propisane mjere i upute HZZZ-a – dezinficirati  ruke, uz obvezno nošenje zaštitnih maski i slično.

Jučer smo pisali da je potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus kod jedne učenice Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana, zbog čega je škola preventivno već jučer, za učenike tog razreda organizirala nastavu na daljinu. Nakon današnjih razgovora s epidemiolozima zaključeno je da učenici ostanu u samoizolaciji do 30. listopada. Za njih će se u tom razdoblju nastava organizirati on line. Zbog pridržavanja propisanih epidemioloških mjera ni za jednog profesora nije izrečena mjera samoizolacije.

 

Facebook Comments