Aktualno OG sada Ogulin

Stožer i izvješćivanje – uskoro konkretnije informacije

OGportal je proteklih dana nekoliko puta iskazivao nezadovoljstvo i ukazivao na nedostatak potpunijih informacija o epidemiološkoj situaciji od strane Županijskog Stožera CZ Karlovačke županije.

Tako smo, primjerice, u proteklih tjedan dana poslali više upita u kojima smo se zanimali za broj novopozitivnih osoba u našem gradu. Naime, kao što vam je vjerojatno poznato, od županijskog Stožera posljednju službenu potvrdu da imamo novopozitivnu osobu s područja Ogulina dobili smo još tamo 15. listopada! Od tada uglavnom dobivamo informaciju o ukupnom broju novozaraženih za cijelu županiju, bez razrade po gradovima i općinama.

Konkretno, to bi značilo da nema podataka koliko je novozaraženih osoba bilo u Ogulinu za svaki pojedini dan u ovom tjednu, a isto tako ne znamo niti koliko trenutno ima pozitivnih, aktivnih slučajeva u Ogulinu. S obzirom da smo zbog takvog načina informiranja bili izloženi kritici i pitanjima naših čitatelja, kao i činjenici da su nepotpune i nejasne informacije plodno tlo za svakakve dezinformacije i teorije, odlučili smo energičnije ukazati na taj problem.  Osim kod županijskog Stožera, naše reagiranje i pitanja poslali smo i u ogulinsku gradsku upravu, gradskom Stožeru Civilne zaštite koji također ne raspolaže tim podacima?!

Kako saznajemo, nešto se ipak pokrenulo i taj način izvještavanja bi se mogao popraviti. Prema onom što smo saznali,  problem je bio u prevelikom obimu posla za karlovačke epidemiologe i članove županijskog Stožera koje oni u sljedećih par dana namjeravaju riješiti određenim kadrovskim potezima. O tome će, navodno, biti i riječi na press konferenciji županijskog Stožera koje bi se trebala održati u utorak. Nadamo se da ćemo tada ali i od tada  dalje, raspolagati sa većim brojem detaljnijih informacija.