Aktualno OG sada Ogulin

Gradonačelnik Domitrović : Nema mjesta panici, ali budimo odgovorni

U drugom dijelu današnje emisije Radio Ogulina Oči u oči, Dubravko Dragičević razgovarao je, nakon  Dr. Alene Furić,  s gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem. Naravno, glavna je tema i dalje bila situacija vezana uz proboj koronavirusa u našu bolnicu i sve veći broj zabilježenih  slučajeva u Ogulinu.

Dalibor Domitrović smatra da je stanje zabrinjavajuće, ali nije toliko da bi se stvarala panika. U prosjeku imamo 6 zaraženih dnevno, što nije alarmantno, ali moramo biti na oprezu. Stožer Civilne zaštite stoga može donositi određene odluke, a on je u vrijeme bolesti svoj mandat predsjednika dao Mladenu Porubiću. No, najavio je da se ovaj tjedan vraća na to mjesto. Jer, kao gradonačelnik također može donijeti određene odluke. Sjednice će se  u buduće  održavati češće, kako bi građani dobili što više kvalitetnih informacija.

“Teško je cijeli dan nositi maske, teško je nedružiti se, ali moramo to prihvatiti. Slušajmo naputke, budimo odgovorni, mnogi kažu da je distanca najbolje rješenje. Tko god može  neka radi online, komunicirajmo bez osobnog kontakta i mislim da ćemo to lakše prebroditi”- zaključio je gradonačelnik Domitrović, uz napomenu kako je u gradskim tvrtkama i ustanovama dobro. Rade svi, osim Zavičajnog muzeja, gdje je jedna djelatnica pozitivna i muzej je trenutno zatvoren. U SKG-u je njih 6-oro u samoizolaciji, ali nema pozitivnih.

Podsjetio je i na naputak i mjere za rad  u gradskoj  upravi, te se nada da će sve dalje normalno funkcionirati.