Aktualno Županija

Karlovački ugostitelji i dalje pošteđeni komunalne naknade i zakupa javnih površina – potpore za terase mogu zatražiti do kraja mjeseca

Karlovački ugostitelji do kraja godine neće plaćati komunalnu naknadu i zakup javnih površina.

Najavili su to iz Grada, poručivši da dodatne mjere, što će ih Vijeće donijeti na sljedećoj sjednici, trebaju ugostiteljima olakšati poslovanje u vrlo teškim okolnostima uzrokovanim pandemijom korona virusa, te restriktivnim mjerama Stožera CZ RH.- Prvo, Grad Karlovac ugostiteljima na području Grada Karlovca uvodi privremenu mjeru obustave plaćanja komunalne naknade za razdoblje od 1. 10. do 31. 12.2020. godine. Drugo, Grad Karlovac ugostiteljima na području Grada Karlovca uvodi privremenu mjeru obustave plaćanja naknade za korištenje javnih površina za razdoblje od 1. 10. do 31. 12. 2020. po rješenjima, odnosno ugovorima, najavili su iz gradske uprave.

Dodali su da Grad vrlo pažljivo prati razvoj situacije uzrokovane pandemijom i sukladno stanju donosi i donosit će mjere koje gospodarstvu mogu ublažiti negativne posljedice korona krize, te podsjetili da ugostitelji i dalje za terase imaju mogućnost korištenja dodatne javne površine bez naplate.- Do kraja studenog, ugostitelji, ali i svi drugi karlovački gospodarski subjekti, mogu se javiti na natječaj za dodjelu potpora, a kroz koji ugostitelji mogu konkretno ostvariti potporu i za uređenje terase ugostiteljskog objekta. (Izrada idejnih rješenja gradnje i/ili opremanja terasa, građevinski radovi na uređenju terasa, postavljanje rasvjete, kupnja opreme, hortikulturno uređenje, prilagođavanje terasa za rad u ljetnim/zimskim uvjetima…) Napominjemo i da Grad Karlovac također subvencionira kamatu na poslovne kredite za tekuću likvidnost kao mjeru za ublažavanje posljedica izazvanih epidemijom korona virusa na području Grada Karlovca i to u visini 50% na ugovorenu kamatu, podsjetili su u Gradu.

Dodatne informacije ugostitelji i svi ostali karlovački poduzetnici mogu dobiti u Upravnom odjel za poduzetništvo, poljoprivredu i turizam, tel.: 628-159, 628-118., e-mail: [email protected]

– Pozivamo sve građane da se i dalje ponašaju maksimalno odgovorno kako ne bi ugrozili svoje i tuđe zdravlje, poslovanje i egzistenciju, pozvali su iz Grada.(KAportal)