Ukupna materijalna šteta nastala kaznenim djelima veća je od 700.000 kuna!

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela računalne prijevare proveli su kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca u dobi od 26, 33, 37 i 54 godine.

Četvoricu muškaraca sumnjiči se da su u razdoblju od 2. rujna do 13. listopada s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi kao zaposlenici trgovačkog društva u prostorijama tog društva na području Karlovca, koristeći nepripadajuće osobne identifikacijske brojeve drugih zaposlenika na automatima za podizanje alata protupravno prisvojili izmjenjive rezne pločice koje se koriste u proizvodnim procesima. Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima veća je od 700.000 kuna. Tijekom kriminalističkog istraživanja dio protupravno prisvojenih predmeta je pronađen kod osumnjičenika, a ujedno je utvrđeno i da su dvojica muškaraca (37, 54) u domovima nezakonito posjedovali oružje i streljivo.

Zbog sumnje da su četvorica muškaraca počinila kaznena djela računalne prijevare, a 37-godišnjak i 54-godišnjak i kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, protiv njih su Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podnesene kaznene prijave.

Facebook Comments