Aktualno Županija

Za “vjerovali ili ne”: Nekome zasmetala nova ograda oko bivše tvornice na Rakovcu pa izvadio matice i vijke i savio 4 metra panela?!

Tvornica Rakovac

Karlovčani su pozdravili kupnju devastiranog bisera industrijske i kulturne baštine, no, na žalost, ne svi. Dokazuje to posljednji vandalski čin što ga je, za sad nepoznat netko, napravio na novoj ogradi oko ove zgrade. Zgrada je, inače, pod zaštitom konzervatora, a u njoj će, najavio je prije dva mjeseca vlasnik TTK Ivan Mikšić za KAportal, biti Tehnički muzej inženjerstva Jugoturbine, proširen eksponatima i prikazima industrije grada Karlovca i okolice, prostor za stručna predavanja i seminare iz tehnike i drugih područja, stalni postav posvećen akademskom slikaru Miroslavu Šuteju i književnici Ireni Lukšić.

Ljetošnju vijest da je nakon godina propadanja zgrade bivše tvornice Mustad na Rakovcu dobila novog vlasnika, Tvornicu turbina Karlovac, koja je već spasila povijesnu zgradu na Baniji, Karlovčani su s veseljem dočekali, no, na žalost, ne svi.Krenula je tada prva faza obnove zgrade, ali i prigovori, poput onih vlasnika garaže kojem je zasmetalo što su novi vlasnici zgrade nekadašnje tvornice obnovili ogradu. O svemu tome porukom je Mikšić obavijestio Vijeće GČ Rakovac.

S onim što se potom dogodilo upoznao je Grad, Konzervatorski odjel, policiju, medije…, proslijedivši svima fotografije i izjavu. S pravom punu ogorčenja:- Divljaštvo i vandalizam prema nama na Rakovcu se ne smiruje, već se nastavlja punih dva mjeseca. Niže navedena poruka, upućena 26.10.2020 izgleda da je nekome naišla na plodno tlo. Danas smo našli oštećenu novu ogradu. Nakon te poruke, netko je, pretpostavljamo, od onih koji je dobio ovu poruku i vjerojatno ju nekom trećem isporučio, oštetio ovih dana potpuno novu ogradu, postavljenu na mjesto stare ograde, uz samu prvu garažu. To pokazuju slike. Izvadio matice, dva vijka iščupao i savio panel u dužini od cca 4 metra. Naprijed Hrvatska! Živjela Hrvatska, piše ogorčeni poduzetnik Ivan Mikšić.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Skijanje na Bjelolasici u ožujku

OgPortal

Prezentiran Program POS-a u Ogulinu

OG Portal

U šumskom predjelu pronađena jedna mrtva i jedna ozlijeđena muška osoba

OgPortal

Oštre optužbe iz Vukovara, Penava tvrdi: Iza napisa o aferama stoje sigurnosne službe i središnjica HDZ-a

OgPortal

Vrhovni sud povećao kaznu Marinu Kameničkom zbog udesa na Ilici, odmah mora u Remetinec!

OgPortal

Prvi valovi stigli do istočne obale Novog Zelanda, evakuacija u tijeku: ‘Ovo će trajati satima‘

OgPortal