Aktualno Županija

U Plaškom i Drežniku provaljeno u obiteljska kuće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je sedam kaznenih djela i četiri prometne nesreće od čega jedna s teže ozlijeđenom osobom i tri s materijalnom štetom. Od navedenog izdvajamo sljedeće:

Provaljeno u obiteljske kuće
Jučer u vremenu od 07,40 do 08,00 sati nepoznati počinitelj je na području Mjesnog odbora Drežnik provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 76-godišnjaka od kuda je otuđio novac i nakit. Materijalna šteta veća je od 1.000,00 kuna.

U vremenu od 29. listopada od 16,00 sati do 30. listopada 2020. godine do 13,00 sati nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u Plaškom, vlasništvo 62-godišnjaka iz koje je otuđio plinsku bocu, trimer te raznu tehničku robu. Materijalna šteta veća je od 10.000,00 kuna. Policija u oba slučaja provodi kriminalističko istraživanje s ciljem otkrivanja počinitelja.

U prometnoj nesreći teško ozlijeđena vozačica

Jučer, u 09,15 sati, u Karlovcu, u naselju Zagrad, dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,64 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom upravljao je 44-godišnjak i kretao se u smjeru naselja Kalvarija. U kretanju osobnim automobilom nije se držao što bliže desnom rubu kolnika već je u jednom trenutku lijevom stranom vozila prešao na lijevu stranu kolnika namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, uslijed čega je prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila karlovačkih registarskih oznaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljala 32-godišnjakinja te je od jačine udarca osobni automobil s vozačicom odbačen udesno van kolnika gdje je stražnjim desnim dijelom udario u betonsku ogradu. U prometnoj nesreći 32-godišnjakinja zadobila je teže ozljede dok je 44-godišnjak lakše ozlijeđen. Protiv 44-godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.