Aktualno OG sada Ogulin

Radovi napreduju bez ikakvih problema i probijanja rokova

OGportal je provjerio u kojoj fazi su radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića.

Što se samog objekta tiče, instalacije su dovršene, keramičke pločice su postavljene, a idući tjedan će biti dovršeno završno ličenje zidova, saznajemo u gradskoj upravi.  Zatim slijedi montaža stropova, a nakon toga postavljanje parketa.

U vezi vanjskog uređenja, prošli tjedan je dovršeno postavljanje nadstrešnica nad prostorijama za vrtićke grupe, pri kraju su zemljani radovi na uređenju okoliša, nakon čega slijedi izvedba površinske odvodnje i uređenje prometnih površina. Proširena je pristupna cesta, izvedeni su priključci za odvodnju, kanalizaciju i pitku vodu.

Uskoro kreće postupak javne nabave za nabavu unutrašnje i vanjske opreme dječjeg vrtića.

Tijekom izvedbe radova nikakvih većih problema, ili probijanja planiranih rokova, nije bilo.

Podsjećamo, u studenom 2019. provedena je javna nabava za izvođača, odabrana je zajednica ponuditelja tvrtki Montel d.o.o. iz Zagreba i Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca. Radove uređenja okoliša također izvodi tvrtka Montel d.o.o. koja je predala najbolju ponudu.

Ukupna procijenjena vrijednost projekta, s objektom, opremom, pristupnom cestom, vodoopskrbom, kanalizacijom i ostalom infrastrukturom, prometnim površinama i hortikulturnim uređenjem, iznosi 15,5 milijuna kuna, od čega se 7,4 milijuna kuna sufinancira iz EU fondova. Ovo je maksimalni mogući iznos sufinanciranja, obzirom na uvjete konkretnog natječaja na koji je vrtić prijavljen.

Vrtić se gradi na parceli površine od gotovo jednog hektara (9.803 m²) i bit će prizemnica bruto građevinske površine 1.341,15 m², izvedena montažnom modularnom gradnjom.

Dovršetak vrtića planiran je u 2021. godini.

U pedagoškoj godini 2019./2020. u vrtić je upisano 178 djece. Nažalost, zbog nedovoljnog kapaciteta je ostalo neupisane djece, njih 60. Novi dječji vrtić moći će primiti 162 djece različitog uzrasta, od jasličke do predškolske dobi. Nakon izgradnje novog vrtića ukupni kapaciteti, starog i novog vrtića, iznosit će 340 mjesta, a trenutne potrebe procijenjene su na oko 300 mjesta, što znači da će izgradnjom novog vrtića potrebe grada Ogulina biti zadovoljene.