Aktualno OG sada Ogulin

Danas 35 novih slučajeva u županiji – u Ogulinu aktivnih 28

stožer ka ist

U Karlovcu je danas održana tiskovna konferencija Stožera civilne zaštite Karlovačke županije. Uvodno je istaknuto da je u Karlovačkoj županiji, tijekom protekla 24 sata, evidentirano 35 novoboljelih osoba, a preminule su dvije osobe starije životne dobi, koje su imale pridružene bolesti. Odnosno, ženska osoba u dobi od 79 godina i muška osoba od 86 godina.

 

Na području cijele županije imamo 348 aktivnih slučajeva zaraze. Najviše aktivnih slučajeva zaraze trenutno je u Karlovcu, 216. U Ogulinu ih je 28, Duga Resa broji 26, a u Ozlju ih je 23.

Bez oboljelih su trenutno općine Cetingrad, Krnjak, Ribnik te općina Saborsko, u kojoj od 3. mjeseca nije evidentiran niti jedan slučaj zaraze.

Inače od pojave pandemije, u Ogulinu je do sada bilo ukupno 107 oboljelih, a odnos žena i muškaraca je skoro isti – 54 muškarca i 53 žene. Sličan omjer je i kod trenutno aktivnih slučajeva pa imamo 14 oboljelih žena i 14 oboljelih muškaraca. U drugim gradovima županije omjer oboljelih po spolu je dosta drugačiji pa u Dugoj Resi, Karlovcu i Ozlju bilježimo mnogo veći broj oboljelih žena nego muškaraca.

Između ostalog, na tiskovnoj je rečeno da se u ogulinskoj bolnici ponovno otvara odjel ginekologije i rodilište, i to zbog izlaska medicinskog osoblja iz izolacije. I dalje se u našoj bolnici na odjelu kirurgije obavljaju samo hitni i neodložni kirurški zahvati. Inače u ogulinskoj bolnici na COVID odjelu liječi se 18  pozitivnih pacijenata, dok ih se u karlovačkoj bolnici liječi 50. U samoizolaciji je i dalje 59 zaposlenika karlovačke bolnice, od čega je 46 zdravstvenih radnika.

S radom bi trebao započeti i pozivni centar Karlovačke županije, putem kojeg će građani moći dobivati informacije vezane uz mjere samoizolacije, a putem njega će testirani bit obavještavani da su pozitivni na COVID-19.

Podaci-2-11-2020-ukupno-page-001

Podaci-2-11-2020-aktivni-page-001

 

 

 

 

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Skijanje na Bjelolasici u ožujku

OgPortal

Prezentiran Program POS-a u Ogulinu

OG Portal

U šumskom predjelu pronađena jedna mrtva i jedna ozlijeđena muška osoba

OgPortal

Oštre optužbe iz Vukovara, Penava tvrdi: Iza napisa o aferama stoje sigurnosne službe i središnjica HDZ-a

OgPortal

Vrhovni sud povećao kaznu Marinu Kameničkom zbog udesa na Ilici, odmah mora u Remetinec!

OgPortal

Prvi valovi stigli do istočne obale Novog Zelanda, evakuacija u tijeku: ‘Ovo će trajati satima‘

OgPortal