Hrvatski radio Karlovac ima novu direktoricu – vodit će ga bivša glasnogovornica lokalnog HDZ-a Vanda Basta

Hrvatski radio Karlovac iduće četiri godine vodit će Vanda Basta, magistra novinarstva. Odlučio je tako Nadzorni odbor tvrtke, s dva glasa za i jednim suzdržanim, odlučivši da je Basta, novinarka HRK-a, bolji izbor od dosadašnjeg direktora Matije Perkovića.

Njih su dvoje, naime, od četvero kandidata, jedini ispunjavali sve uvjete tražene natječajem za izbor i imenovanje direktora Hrvatskog radio Karlovca.- Ta dva kandidata su pozvana da predstave program rada za četverogodišnje razdoblje. Nakon toga, pristupili smo glasovanju i većinom glasova izabrana je Vanda Basta. Mandat joj počinje danas i traje naredne četiri godine; s jučerašnjim danom istekao je mandat dosadašnjem direktoru, potvrdio je za KAportal Stjepan Mrežar, predsjednik Nadzornog odbora HRK-a.

Perković, koji je Vandu Basta i Anamariju Radočaj zaposlio na HRK-u bez natječaja prije četiri godine, na početku direktorskog mandata, u tvrtki će ostati, ali na novom radnom mjestu. Omogućuje mu to ugovor po kojem, nakon direktorskog, ima pravo na raspored na sistematizirano slobodno radno mjesto, sukladno stručnoj spremi, stečenom znanju i sposobnostima. Navodno će to biti ono voditelja marketinga.Kao i njezin prethodnik, nova je direktorica također izdanak HDZ-ove politike stranačkog kadroviranja. Nekadašnja glasnogovornica stranke, potom novinarka u “režimskom” mediju koji radi u okviru gradske tvrtke, glasnogovornica županijskog HDZ-a i voditeljica pressica kandidata ove stranke na ljetošnjim parlamentarnim izborima.

Za razliku od Perkovića, očito je kod HDZ-ove članice Nadzornog odbora i predstavnika djelatnika Nadzornog odbora u prikupila više simpatija, pa tako i postala prva direktorica Hrvatskog radio Karlovca. (KAportal)

Facebook Comments