Aktualno OG sada Ogulin

Utorkom iz muzejskog arhiva – Svi sveti i Viktor Sušić

Današnja objava Facebook stranice Zavičajnog muzeja Ogulin, iz ciklusa objava pod nazivom “UTORKOM IZ MUZEJSKOG ARHIVA” donosi crticu o blagdanu Svih svetih.

Ovih smo dana obilježili blagdan Svih svetih i Dušni dan, razdoblje kada se s posebnim pijetetom i tugom prisjećamo svih svojih dragih pokojnika i svih umrlih.

„Glas Hrvata“ donosi članak o obilježavanju tih blagdana 1921. godine, godine koja je među narodom ogulinskog kraja obilježena brojnim nedaćama koje su ga zadesile, a dubok trag ostavila je i tragična smrt mladog Viktora Sušića.

Po dolasku u Ogulin, a nakon završetka studija farmacije, Viktor Sušić odmah se uključio u rad mnogih društava u Ogulinu. Naročito se isticao u radu Hrvatskog sokola i Pjevačkog društva Klek. U Hrvatskom sokolu je obnašao vodeće funkcije podstaroste i staroste, a u Pjevačkom društvu Klek je bio tajnik. Po političkom uvjerenju bio je pravaš i kao takav je uređivao novine Glas Hrvata. Zbog svoje aktivnosti u brojnim društvima, stručnosti i susretljivosti prema građanima koju je pokazivao kao farmaceut Viktor Sušić je bio omiljen među stanovnicima Ogulina.

123429788_690362531612489_3173544974063107727_n