Aktualno OG sada Ogulin

Vježbajte jogu u ogulinskom Pučkom učilištu

joga pučko ist

U prostoru Dvorane 2 Pučkog otvorenog učilišta Ogulin provodi se program joge.

Joga je sustav vježbi koji utječe na sve dijelove tijela, mišiće, kosti pa i na sam živčani te probavni sustav. Vježbanjem uključujemo u rad cjelokupno tijelo sa svim sustavima. Vježbe su prilagođene svima i, kako trenerica kaže, osnovno pravilo treninga glasi: slušaj svoje tijelo.

Svaki polaznik ispunjava zdravstveni upitnik s inicijalnim početnim stanjem te kod kuće radi određena mjerenja. To služi da bi na kraju mogli evaluirati promjenu koja se dogodila. Promjene na bolje uvijek ima. Svatko od polaznika je jedinka za sebe i kao takav ima ili nema svoje zdravstvene probleme. Ukoliko vam neki od položaja ne odgovara jer imate neki problem, vježbe se modificiraju. Ove vježbe možemo opisati i kao korektivnu gimnastiku, s velikom razlikom što se u jogi svaka vježba prati i pravilnim dahom. Vježbama se radi na istezanju mišića, pravilnoj posturi, jačanju mišića, čišćenju unutarnjih organa, zatezanju lica, i još puno toga. Disanje je jedna od bitnijih stvari uz vježbanje.

“Joga nema nikakve veze s religijom te ukoliko trebate više informacija ili nam se želite priključiti molim vas da prije nazovete na 092/3000-933” – poručila je, između ostalog, trenerica Iva Sabolek. Program joge provodit će se u prostoru Dvorane 2, Pučkog otvorenog učilišta Ogulin. Upisi se vrše preko navedenog kontakt broja, a program će se provoditi u skladu s epidemiološkim mjerama. Više informacija i detalja o ovom novom programu ogulinskog Pučkog otvorenog učilišta možete pronaći i pročitati na Facebook profilu ove ustanove.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Ove godine ćemo, po prvi put, uživati u Ogulinskom festivalu bajke u dva navrata

OG Portal

Sloveniju brine slučaj reinfekcije unatoč cijepljenju

OgPortal

Glavna splitska epidemiologinja: ‘Situacija nije dobra. Ako se ovako nastavi, odgodit ćemo otvaranje kafića‘

OgPortal

Danas je dan ružičastih majica

OgPortal

Među najboljima su na svijetu u cijepljenju, a korona opet bukti. Što se događa?

OgPortal

HDZ predstavio kandidate i uvjeren je u izbornu pobjedu, Mandić: Sve nas vodi ljubav prema Karlovcu

OgPortal