Aktualno OG sada Ogulin

Bajka od buče!

Udruga žena grada Ogulina ovog tjedna je  odlučila organizirati jednu novu aktivnost za koju se nadaju da će mnoge  razveseliti u ovim prilično depresivnim vremenima, kad se moramo priviknuti na „novo normalno“ i kada je većina naših planova i aktivnosti stavljena na čekanje.

Usprkos svemu, život ide dalje, prekrasno je jesensko doba i doba jesenskog obilja. Jedan od plodova jeseni koji nas je inspirirao na više načina je bundeva, ili po domaći buča, koju mnogi nutricionisti i kulinari nazivaju „kraljicom jeseni“.
“Kao rezultat brojnih razgovora i konzultacija s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju tijekom čega su se mnoge ideje i planovi morali mijenjati odlučili smo se na aktivnost koju smo nazvale “BAJKA OD BUČE”. Cilj ove aktivnosti je potaknuti kreativnost naših sugrađana a naročito najmlađih pri čemu će se koristiti buča koja bi se ukrašavala rezbarenjem ili oslikavanjem a neki od kreativnijih sudionika planiraju čak i izradu likova ili čak instalacija od buča i drugih plodova jeseni. Svi ti uradci će biti postavljeni u središtu grada 7 .studenog 2020. u trajanju od 17.00 do 19.00 sati.
Drugi cilj ove aktivnosti je edukativan i to na način da upoznamo sugrađane s nutricionističkim, kulinarskim i zdravstvenim vrijednostima buče o čemu će se moći više saznati na našoj stranici tijekom ovog tjedna. U okviru ove aktivnosti nastojimo motivirati naše ugostitelje, pekare i slastičare da ovog tjedna u svoje ponude uvrste i neka jela i slastice od bundeve. Ideja je izazvala prilično zanimanja i pozitivnih reakcija tako da se nadamo da ćemo ovaj tjedan moći uživati i u nekim novim delicijama i tako potaknuti da se ova vrlo vrijedna namirnica češće nađe na našim jelovnicima. Za sada toliko a više o buči i daljnjim aktivnostima saznati ćete na našoj stranici idućih dana. Ukoliko ste zainteresirane za aktivnost molimo da se javite na brojeve telefona: +38 98 210 437″- poručuje vodstvo ogulinske Udruge žena.