Aktualno OG sada Ogulin

Današnje priopćenje za medije Stožera CZ Ogulin

stožer ogulina ist

U Općoj bolnici i bolnici branitelja domovinskog rata Ogulin 02. studenog 2020. godine su testirane 73 osobe, pristigla su 43 nalaza briseva uzetih prethodnih dana, od čega je 25 pozitivnih, 1 graničan te 17 negativnih. Dana 03. studenog 2020. godine uzeto je 40 briseva, pristiglo je 25 negativnih nalaza, 1 granični i 14 pozitivnih.

Nakon jučerašnje objave bilo je upita vezanih za izraz “granični nalazi” pa ćemo pojasniti. Granični nalazi su oni na granici detekcije, za koje se ne može tvrditi niti da su negativni niti da su pozitivni, pa stoga treba test ponoviti.

U ogulinskoj bolnici se testiraju stanovnici sa šireg područja Ogulina, koje uključuje i susjedne općine.

Na COVID odjelu Opće bolnice i bolnice branitelja domovinskog rata Ogulin leži 16 pozitivnih bolesnika.

Stožer civilne zaštite Grada Ogulina zatražio je od županijske epidemiološke službe podatak o dnevnom ukupnom broju zaraženih na području Ogulina. Odgovoreno je kako se spomenutoj službi dostavljaju podaci o pozitivnim osobama samo s imenom i prezimenom, bez adrese stanovanja. U tijeku je dogovor da im se uz ime i prezime dostavljaju i podaci s adresama kako bi svakodnevno mogli imati ažurirano izvješće po gradovima i općinama.

Obzirom da je od 27. listopada novi načelnik Stožera civilne zaštite grada Ogulina zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja novi kontakt broj mobitela Stožera je 099/473-6611, a fiksnog telefona 047/659-020. Adresa elektroničke pošte i dalje je ista i glasi [email protected]

Nastavno na upite građana kako postupiti u slučaju saznanja o kršenjima samoizolacije, takvi slučajevi se mogu prijaviti na gore navedenu adresu elektroničke pošte pa će ogulinski stožer informaciju dalje proslijediti Državnom inspektoratu, Ravnateljstvu civilne zaštite, policiji, županijskom stožeru civilne zaštite, te po potrebi drugim institucijama ili subjektima.

Lokalne dnevno ažurirane informacije vezane uz COVID-19 epidemiju, koje uključuju gore navedeni broj testiranih osoba i pozitivnih nalaza, možete i dalje pratiti na stranici https://www.ogulin.hr/covid-19/

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

VIDEO: Pripadnici ATJ Lučko spasili nezakonite migrante iz minski sumnjivog područja kod Saborskog

OgPortal

Tinejdžer dobio posao obnove Petrinje od milijun kuna. I to, naravno, bez javnog natječaja

OgPortal

Širenje kanalizacijske mreže u gradu Ozlju, u tijeku završni radovi na izgradnji kolektora u naselju Lukšići Ozaljski

OgPortal

Asfalt u Ponikvama

OgPortal

Dramatično kod Saborskog! Specijalci izvlačili migrante iz minskog polja, ima ranjenih

OgPortal

HDZ-ova većina odbila zahtjev zastupnica o procesuiranju seksualnog uznemiravanja, oporba oštro reagirala

OgPortal