Aktualno OG sada Ogulin

Doznali smo zbog čega su podaci o oboljelima različiti

S obzirom da su podaci o broju oboljelih u Ogulinu koje smo danas dobili iz Županijskog i Gradskog stožera Civilne zaštite bili različiti, obećali smo da ćemo tijekom dana pokušati doznati čiji su podaci točni i o čemu se radi. Upit smo poslali Danielu Vukelji, načelniku Stožera Civilne zaštite grada Ogulina.

“Razlika između podataka od bolnice Ogulin i Zavoda za javno zdravstvo Karlovac (podaci koje dostavlja Stožer CZ KAZUP) je zato što podaci iz ogulinske bolnice nisu geografski obrađeni. Oni dostavljaju podatke o ljudima koji su testirani u ogulinskoj bolnici. Među njima mogu biti i oni iz susjednih općina. Isto tako, njihovi podaci ne uključuju Ogulince, koji su se testirali u Karlovcu.
Prema tome, ako čitatelje  zanima koliko je Ogulinaca pozitivno za pojedini dan, onda su to podaci od  ZJZKA koje dostavlja županijski Stožer CZ, a ako ih  zanima koliko je pozitivnih koji su testirani u ogulinskoj bolnici, onda su to podaci koje dostavlja Stožer CZ Ogulin”- navodi u odgovoru  Daniel Vukelja, načelnik Stožera CZ Ogulin.