Aktualno Županija

HDZ-ovsko grupiranje: Nadi Murganić potpredsjednici Katić, Halar, Zoretić i Lipošćak; podržava ju Andreja Navijalić – Basarov potpredsjednik s Mandićem

Tko koga podržava, a gdje je ljubav odavno nestala i koliko je struja u ovdašnjem HDZ-u, unutarstranački izbori će možda pokazati, ali će sve, sasvim sigurno, do lokalnih izbora biti zaboravljeno, a svima cilj biti isti: osvajanje vlasti.

No, do tad, a idućih tjedana ponajviše, bit će zanimljivo pratiti sa strane ono što se događa u najvećoj lokalnoj, karlovačkoj i županijskoj organizaciji HDZ-a. Kandidature se zaključuju danas, izbori za predsjednike i potpredsjednike su 22. studenog, drugi krug dva tjedna poslije, ali, ne bude li iznenađenja u zadnji tren, po dvoje je kandidata i za predsjednika HDZ-a Karlovca i HDZ-a Karlovačke županije.

Damir Mandić je svoju kandidaturu najavio još proljetos, a potvrdio ju najprije objavom na društvenim mrežama, potom i u srijedu, predajom kandidature za predsjednika GO HDZ-a sa 731 potpisom potpore.

Po više od 700 potpisa skupili su i “njegovi” kandidati za potpredsjednike: Hrvojka Božić, Želimir Feitl i Mario Furač.

S njima je na predaji kandidatura bio i Tomislav Katić, kandidat za potpredsjednika županijskog HDZ-a, što bi, pak, moglo značiti da je Mandićev favorit za predsjednika ŽO HDZ-a Stjepan Basar. On je svoju kandidaturu predao izbornom povjerenstvu jučer, zahvalivši “na podršci članica i članova HDZ-a Karlovačke županije, a posebno kandidatima za potpredsjednike Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Karlovačke županije Tomislavu Katiću i Ivici Glöckneru”.

Zahvale su u kampanji, zbog koronavirusa baziranoj na društvenim mrežama, česte i na nekim drugim relacijama. Tako, primjerice, Andreja Navijalić, Mandićeva protukandidatkinja, zahvaljuje mnogobrojnim predsjednicima temeljnih ogranaka HDZ-a, nerijetko baš onima koji potporu daju i Nadi Murganić, kandidatkinji za predsjednicu županijskog HDZ-a.

Murganić je, baš kao i Mandić, proljetos najavila da će se kandidirati za to mjesto. Prije nekoliko dana to je i formalizirala i otkrila da su “njeni” kandidati za potpredsjednike Jure Katić, Alen Halar, Branko Zoretić i Tomislav Lipošćak.

– Ovo je uži tim, zajedno s vama okupljat ćemo širi tim koji će voditi HDZ na lokalnim izborima. Vodit ćemo se time da imamo snažnu organizaciju, na dobrobit svih građana, poručila je članovima Murganić.

Navijalić, kao i Basar, javno kandidaturu nije najavljivala do nedavno, a tada je i obznanila da su “njeni” kandidati za potpredsjednike Darko Stanković, Marin Svetić i Stipo Adžaga.

Njen tim, pak, potporu je dao N. Murganić.

– Puna podrška Nadi Murganić na predstojećim unutarstranačkim izborima! Zajedno do pobjede za naš Karlovac i Karlovačku županiju, objavili su na FB stranici.

Bez obzira na sve javno iskazane potpore, potiha ili nešto glasnija nezadovoljstva, što članovi doista misle, pokazat će na izborima za dva tjedna. Tajni su, prvi put po principu jedan član – jedan glas pa će novi predsjednici ili predsjednice doista moći reći da im je članstvo dalo legitimitet. Naravno, može se dogoditi pokoji šalabahter, fotkanje glasačkih listića, pozivi da se dođe glasati itd., ali sve je to već viđeno na izborima drugih vrsta. A i ovo u HDZ-u su, bez obzira što će nekima oblikovati budućnost, samo izbori.(KAportal)