Aktualno Županija

Suradnja Općine Žakanje i udruge Zvončići: Projektom od dva milijuna kuna u Žakanju će biti uspostavljena redovita rehabilitacijska usluga

žakanje ist

Projektom “Partnerstvo za društveni centar u Žakanju” bit će opremljen prostor u vlasništvu Općine Žakanje za pružanje rehabilitacijskih usluga za djecu s poteškoćama, a projektom će biti obuhvaćeno i provođenje niz radionica i tribina usmjerenih prema jačanju društvenih kapaciteta lokalne zajednice.

„Partnerstvo za društveni centar u Žakanju“ naziv je prvog projekta suradnje Općine Žakanje i udruge „Zvončići“ iz Karlovca, kojem je glavna okosnica osiguravanje usluge rehabilitacije za djecu s poteškoćama u razvoju u posebno za to opremljenom prostoru u vlasništvu Općine Žakanje.

Projekt vrijedan gotovo 2 milijuna kuna u potpunosti je sufinanciran Europskim socijalnim fondom, ujedno je i prvi takvog sadržaja i vrijednosti koji će se provodi na području općine Žakanje. Osim redovitih rehabilitacijskih usluga i niza grafo-motoričkih, preventivnih i logopedskih radionica, projektom će biti osigurano provođenje aktivnosti s ciljem osnaženja javno-civilnog partnerstva i prakse sudjelovanja članova zajednice u upravljanju i donošenju odluka, i to kroz niz socijalnih, obrazovnih i gospodarskih sadržaja i usluga te jačanja kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva.
Tako će lokalnom stanovništvu u gotovo dvogodišnjem razdoblju biti na raspolaganju niz različitih edukativnih radionica i tribina, kao primjerice tribine o participativnom proračunu, radionice za poljoprivrednike, poduzetnike i obrtnike, nezaposlene, kreativne radionice za starije osobe, radionice starogradskih pjesama, informatičke pismenosti za uzrast 54+, radionica zdravog načina života i mnoge druge.

Širenjem mreže i veće dostupnosti usluga udruge Zvončići dragocjen je pothvat ističe za KAportal predsjednica udruge Snježana Čop, te dodaje kako je za sve udruge pa tako i za Zvončiće svaki projekt važan jer upravo s njima pokušavaju osigurati terapeutima plaće kako bi kontinuirano pružali neophodnu rehabilitaciju djeci s poteškoćama, a kad je on višegodišnji i s većim iznosom, tada je cilj i svrha uspješnija.
-Do sada smo surađivali izvrsno s gradovima Karlovac i Slunj, u Karlovcu koristimo četiri gradska poslovna prostora te jedan u Slunju kontinuirano sedam godina. Grad Slunj nam je partner na gotovo svim projektima i potpuno besplatno nam je ustupio poslovni prostor na korištenje te snosi sve troškove za isti, nešto slično kao u ovom projektu koji ćemo upravo provoditi s Općinom Žakanje u Žakanju. Ovim projektom u suradnji s partnerima ustvari otvaramo našu drugu ispostavu u Karlovačkoj županiji. U prostoru koji će se urediti projektom svakodnevno će se odvijati razne radionice i edukacije za lokalno stanovništvo, kazala je predsjednica Snježana Čop.

Zadovoljstvo ovim projektom i suradnjom ne skriva i načelnik Općine Žakanje Danijel Jurkaš, koji prije svega zahvaljuje udruzi Zvončići na dosadašnjoj suradnji i podršci pri realizaciji ovog projekta, koji će, kako kaže, dugoročno ojačati društvene i socijalne kapacitet lokalne zajednice.

Uz nositelja projekta udrugu Zvončići iz Karlovca, partneri na projektu „Partnerstvo za društveni centar u Žakanju“ osim Općine Žakanje su i LAG Vallis Colapis, Crveni križ Ozalj te Osnovna škola Žakanje. (kaportal.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zbog promjene poslovnika, Orban prijeti da će njegova stranka napustiti EPP

OgPortal

Od danas poskupile cigarete i duhanski proizvodi – evo i za koliko!

OgPortal

Otvoreno reciklažno dvorište

OgPortal

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy proglašen krivim, dobio je tri godine zatvora!

OgPortal

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal