Aktualno OG sada Ogulin

Udruga žena Ogulin priredila nam je Bajku od buče

Članice Udruge žena Ogulin odlučile su ovog tjedna organizirati jednu novu aktivnost s nadam da će razveseliti sugrađane u ovim prilično depresivnim vremenima kada se moramo priviknuti na „novo normalno“ i kada je većina naših planova i aktivnosti stavljena na čekanje. Usprkos svemu, život ide dalje, prekrasno je jesensko doba i doba jesenskog obilja. Jedan od plodova jeseni koji ih je inspirirao na više načina je bundeva ili po domaći buča, koju mnogi nutricionisti i kulinari nazivaju „kraljicom jeseni“.

Kao rezultat brojnih razgovora i konzultacija s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju tijekom čega su se mnoge ideje i planovi morali mijenjati u Udruzi su se odlučili na aktivnost koju su nazvali “BAJKA OD BUČE”.

Cilj ove aktivnosti je potaknuti kreativnost naših sugrađana, a naročito najmlađih, pri čemu su koristili buče koje su ukrašavali rezbarenjem ili oslikavanjem, a neki od kreativnijih sudionika su izradili likove, ili čak instalacije od buča i drugih plodova jeseni. Svi ti uradci  su postavljeni  u središtu grada, kod spomenika kralju Tomislavu. Ogulinci, ali i ostali prolaznici,  koji su se tada tu zatekli, sa zanimanjem i simpatijama pogledali su i fotografirali izložene uratke. Mnogi su to učinili i danas. Za one koji su to propustili, donosimo nekoliko fotografija.