Aktualno OG sada Ogulin

42 novozaražene osobe, od čega su 4 iz Ogulina

U Karlovcu je danas održana tiskovna konferencija Stožera civilne zaštite Karlovačke županije. Na samom početku rečeno je da u protekla 24 sata na području županije imamo 42 novozaražene osobe, s područja grada Karlovca 16 osoba, Duga Resa 6, Ogulin 4, Ozalj 2, Barilović 1, Draganić 6, Josipdol 1, Netretić 2, Tounj 1 i Vojnić 3. Preminule su nažalost 2 starije osobe. Trenutno je 47 korisnika iz 4 doma za starije i nemoćne pozitivno na koronavirus u županiji. U ogulinskoj bolnici, uz postojećih 20, priprema se još 18 dodatnih kreveta za prijem pozitivnih, a asimptomatskih pacijenata. U slučaju pogoršanja situacije u našoj bolnici, na Odjelu interne, bit će pripremljeno još 20 kreveta. U ogulinskoj bolnici liječi se trenutno 20 pozitivnih asimptomatskih pacijenata. U samoizolaciji je 29 djelatnika ogulinske bolnice.

U Općoj bolnici Karlovac trenutno se na liječenju nalazi 46 pacijenata, a 47 zdravstvenih djelatnika ove bolnice, kao i 9 nezdravstvenih nalaze se u izolaciji ili samoizolaciji.

U domovima zdravlja na području županije šest timova se nalazi u samooizolaciji, od čega su tri tima obiteljske medicine iz ogulinskog Doma zdravlja.
U srednjim školama području županije trentno je 11 učenika i 5 zaposlenika pozitivno na koronavirus, a mjerom samoizolacije obuhvaćeno je 160 učenika i 11 zaposlenika. Što se tiče osnovnih škola u županiji, 10 učenika i 16 zaposlenika su pozitivni na koronavirus, dok se u samoizolaciji nalaze 164 učenika te 27 zaposlenika.

Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije radi svakodnevno od 7 do 20 sati. Vikendom i blagdanom radno vrijeme Pozivnog centra je od 7:00 do 15:00 sati. Pozivom na brojeve telefona 099/547 2091 i 099/ 547 2088 građani mogu i dalje dobiti sve informacije koje se tiču pitanja vezanih uz izolaciju, samoizolaciju i sl.

Inače, načelnica županijskog Stožera Vesna Hajsan Dolinar rekla je da je za sada stanje u našoj županiji pod kontrolom, te da se neće posegnuti za pooštravanjem mjera. Niti jedna jedinica lokalne samouprave nije županijskom Stožeru uputila zahtjev za pooštravanjem mjera. Sa tiskovne konferencije građani su još jednom pozvani na poštivanje svih već propisanih mjera te odgovorno ponašanje.