Aktualno OG sada Ogulin

Božo Bulić : “Čeka nas naporna i teška borba za naša prava”

Božo Bulić

U Hrvatskoj će se uskoro održati osnivačka skupština Udruge ugostitelja BNND (Beach bar, Noćni bar, Noćni klub, Disco club). Jedan od inicijatora je naš Ogulinac Božidar Bulić, koji nam je rekao:

“Kako god je Nacionalni Stožer CZ  donosio mjere, tako smo mi kao noćni klubovi sve više bili stigmatizirani i sve nam je teže bilo raditi. Svaki put kad su donesene nove mjere, najveće su bile vezane upravo za noćne klubove koji praktički nisu imali nikakvih, ili vrlo malih mogućnosti za rad. Uvidjevši da nas, kao klubov,e nitko ne zastupa i ne traži neka naša prava, još  trojica vlasnika klubova Gordan, Zoran i Marin i ja, odlučili smo da to promijenimo. Odlučili smo  kontaktirati ostale klubove i naišli na veliko odobravanje i podršku. Nakon toga smo odlučili da osnujemo udrugu Bnnd (beach barovi, nocni barovi, nocni klubovi, disco klubovi) . Nakon što smo obišli nekoliko regija u Hrvatskoj, broj članova-klubova je narastao na više od 70, a još su nam ostali Slavonija, Zagorje, Međimurje i Dalmacija, koje ćemo uskoro obićii predstaviti plan naše udruge “u 4 oka”,  kako za sada, tako i za budućnost . Na dosadašnjim sastancima uvidjeli smo da svi imamo identične probleme, te da nas čeka naporna i teška borba za naša prava.”

Cilj udruge je spriječiti zatvaranje njihove  djelatnosti, otpuštanja radnika, propadanja ostatka industrije koja je vezana uz njihov rad (DJ/muzicari/light/sound/taxy sl i ostalo). Žele skinuti stigmatizaciju sa njihovih  objekata koji godinama rade, zapošljavaju i pune državni proračun. Svi i sve djelatnosti su pogođene trenutnom situacijom, a jedino njihova, navode,   i njihovo  poslovanje je ZATVORENO od početka pandemije. Borit će  se prema uzoru na druge države Europske unije.

Osnivačka skupština udruge održat će se 24. studenog u Karlovcu.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Krule – Čarape sa akcije

Bloger Krule

Što je zajedničko Velji Nevolji, Legiji, Zemuncima, Kavačkom i Škaljarskom klanu? Vole hrvatske putovnice

OgPortal

Pidžame – najtraženiji modni komad

OgPortal

FDA bi već danas mogla odobriti cjepivo Johnson & Johnson

OgPortal

Udruge glazbenika i ugostitelja postigle dogovor sa Stožerom: Glazba u kafićima ipak dozvoljena

OgPortal

Joe Biden u Teksasu nakon paralizirajuće zimske mećave

OgPortal