Aktualno Županija

Još nekoliko fasada u Zvijezdi uređeno iz sredstava spomeničke rente – uskoro otvaranje novog natječaja

U Gradu kažu da spomenička renta zahvaća šire središte Karlovca, ali je posebno zadovoljstvo obnavljati objekte u srcu grada, Zvijezdi

Još jedan stambeni objekt ovih dana uspješno je obnovljen sredstvima spomeničke rente, na drugom su radovi u punom zamahu, a do kraja godine na redu su još tri u Zavijezdi.
Kazali su to u gradskoj upravi, podsjetivši da se novac prikupljen spomeničkom rentom, a u Karlovcu je to kuna po kvadratu, koriste samo za obnovu objekata.
U Ul. I. Kukuljevića, odnosno Ul. S. Radića, na uglovnici, zamijenjena je trošna stolarija stambenog prostora. Ukupni troškovi iznosili su 20 tisuća kuna, a subvencionirani su iz sredstava spomeničke rente sa 7 tisuća kuna. Na uglovnici u Ul. J. Križanića bit će zamijenjena stolarija, čak jedanaest prozora. Trošak zamjene stolarije iznosi 36.437 kuna, a Grad Karlovac subvencionirati će iznos s polovicom sredstava odnosno s 18 tisuća kuna iz sredstava prikupljenih spomeničkom rentom. Spomenička renta zahvaća šire središte grada, ali je posebno zadovoljstvo obnavljati objekte u srcu grada, Zvijezdi, kao što je to slučaj s ova dva objekta i Paviljonom Katzler koji će vrlo brzo poprimiti novi sjaj također uz pomoć sredstava spomeničke rente, rekli su u Gradu.
Najavili su da do kraja godine preostaje iz ovogodišnjeg natječaja sufinancirati obnovu na objektima u Ul. S. Radića, Ul. J. Haulika i Ul. I. Mažuranića za sanaciju pročelja, stolarije, limarije, krovišta i statike, te da će po završetku ovog natječajnog ciklusa Grad Karlovac otvoriti će novi krug prijava, odnosno, natječaj za nove prijave građana i sanacije objekata sredstvima spomeničke rente. (kaportal.hr)