Aktualno Županija

Za neke HDZ-ove predsjedničke kandidate za izbori “biti ili ne biti”, ali dio ih već može slaviti – nemaju protukandidata

hdz-1-1

I dok će skorašnji izbori u HDZ-u nekim kandidatima odrediti ne samo stranačku, već i političku budućnost, dio ih već može slaviti jer protukandidata za predsjedničke funkcije nemaju.

Odluke o pravovaljanim kandidaturama su donesene, službena kampanja počela je jučer, a na članovima je da 22. studenog odluče tko će im biti predsjednici i potpredsjednici općinskih, gradskih i županijske organizacije. Prvi put to će činiti izravno, po principu jedan član – jedan glas.Najviše pretendenata je na mjesto predsjednika HDZ-a Karlovačke županije. Već najavljene kandidature sada su i službeno potvrđene kao pravovaljane pa će se za to mjesto boriti Nebojša Andrić, Stjepan Basar i Nada Murganić. Baš tako, abecednim redom, njihova će imena i biti na glasačkom listiću iako su u odluci o pravovaljanim kandidaturama poredani po broju prikupljenih potpisa potpore.

– 1.Nada Murganić – 1638 potpisa potpore, 2.Stjepan Basar – 443 potpisa potpore, 3.Nebojša Andrić – 409 potpisa potpore, navedeno je.I kandidati za potpredsjednike u toj su odluci navedeni po broju prikupljenih potpisa: 1.Tomislav Lipošćak – 1544, 2.Branko Zoretić – 1537, 3.Alen Halar – 1496, Jure Katić – 1430,Tomislav Katić – 612 i Ivica Glöckner – 433.

Po dvoje kandidata je za budućeg predsjednika gradskih organizacija HDZ-a u Karlovcu i Dugoj Resi.

U središtu županije, kao što smo već pisali, predsjedničko mjesto priželjkuju gradonačelnik i njegova zamjenica Damir Mandić i Andreja Navijalić.

Ona je kandidaturu predala s 1.010 potpisa potpore, on sa 731.

– Za potpredsjednike GO HDZ-a kandidati su Marin Svetić – 904 potpisa, Darko Stanković – 873 , Stipo Adžaga – 872, Hrvojka Božić – 710, Matija Furač – 706 , Želimir Feitl – 674 potpisa potpore, objavio je HDZ.

U Dugoj Resi na ogled za predsjednika HDZ-a će Jadranka Golubić, čija je kandidatura popraćena s 30 potpisa potpore i Damir Radinović, koji je prikupio 60 dok će se za potpredsjednike GO HDZ-a natjecati Violeta Bišćan, Marijan Kovačić, Marijo Popovački i Zdenko Zoroje, koji su sakupili po 30 potpisa, te Vjekoslav Tutek, s 29 potpisa potpore.

Ogulinski, ozaljski i slunjski predsjednici HDZ-a znaju se već sada. Samo je po jedan kandidat za predsjedničko mjesto u tamošnjim gradskim organizacijama HDZ-a pa, redom, Tomislav Lipošćak, Stjepan Basar i Jure Katić u svoje pobjede mogu biti sigurni. Za razliku od stranačkih kolega im u Karlovcu i ŽO HDZ-a, oni o 2. krugu izbora ne trebaju razmišljati.

Kandidati za potpredsjednike HDZ-a u Ogulinu su Zlata Kurelac, Josip Puškarić i Milan Sabljak, u Ozlju Miroslav Cigić, Ivica Glöckner i Boris Guštin, a u Slunju Milenko Bosanac, Zdravko Pavlešić, Damir Plivelić, Davor Požega, Mirjana Puškarić i Nikola Tomašević.

Barilović, Cetingrad, Kamanje, Netretić, Plaški, Saborsko, Tounj i Žakanje za sad su bez objavljenih kandidatura za predsjednike općinskih organizacija pa će tek biti poznato koliko je tamo kandidata. Po dva su kandidata za predsjednika HDZ-a u Draganiću i Josipdolu, dok je u po jedan u Bosiljevu, Generalskom Stolu, Krnjaku, Lasinji, Rakovici, Ribniku i Vojniću pa su i tamo izbori, kao i u tri grada, već “riješeni”.(KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zbog promjene poslovnika, Orban prijeti da će njegova stranka napustiti EPP

OgPortal

Od danas poskupile cigarete i duhanski proizvodi – evo i za koliko!

OgPortal

Otvoreno reciklažno dvorište

OgPortal

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy proglašen krivim, dobio je tri godine zatvora!

OgPortal

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal