Aktualno Županija

Karlovačka zimska služba spremna za snijeg: “Osigurali smo 2,5 milijuna kuna, bude li potrebno – bit će i više”

Za prometnice u gradu zadužene su Ceste Karlovac, za nogostupe Zelenilo

Zimska služba u Karlovcu spremna će, s dovoljno opreme, ljudi i posipala dočekati 15. studenog, svoj službeni početak rada.

Poručio je to s današnje pressice dogradonačelnik Ivan Mrzljak, načelnik Stožera zimske službe, koji je na jučerašnjem sastanku analizirao stanje kako bi spremno dočekao zimu, snijeg, hladnoću i poledicu.
Kao i prijašnjih godina, glavni koncesionar zimske službe su Ceste Karlovac, a njihov kooperant Zelenilo. Zelenilo je zaduženo za uklanjanje snijega s nogostupa i šetnica, Ceste za prometnice i ostalu prometnu infrastrukturu.

  • Ceste imaju svu potrebnu opremu, ljudstvo i posipala, dodatno su se opremile za ovu zimsku sezonu. Već nekoliko dana prate prognoze i pripremaju se. Zelenilo također ima dovoljno opreme, ljudstva i posipala, a nabavlja i dodatne količine. Ovaj tjedan još će biti obavljene pripremne radnje za zimsku službu: skidanje “ležećih policajaca”, stavljanje prometnih znakova i orezivanje grana koje bi mogle kod snijega ugrožavati promet i smetati pješacima, najavio je Mrzljak.
    Kazao je da je za rad zimske službe ove godine predviđeno 2,531. 000 kuna, te da je preostalo pola milijuna kuna, a u idućoj godini također će biti rezervirana dva milijuna kuna.
  • Visok je to iznos i zato pazimo da se nepotrebno ne koriste posipala, ali pazimo i na sigurnost pješaka i prometa. Novac za rad zimske službe je s pozicije održavanja nerazvrstanih cesta pa ako premaši plairani iznos, preraspodjelit ćemo sredstva, rekao je Mrzljak. (kaportal.hr)