Aktualno Županija

Počela izgradnja 10 milijuna kuna vrijednog društvenog i vatrogasnog doma u Generalskom Stolu – bit će za vatrogasce, TIC, udruge…

radovi generalski stol ist

Nova zgrada gradi se u neposrednoj blizini Zadružnog doma u središtu Generalskog Stola, na zemljištu u vlasništvu Općine

Općina Generalski Stol uspjela je prošle godine na natječaju Ministarstva poljoprivrede dobiti sredstva za izgradnju novog društvenog i vatrogasnog doma, a ovih dana krenuli su u realizaciju ovog vrijednog i za Generalski Stol vrlo važnog projekta.

  • Investicija je ukupno vrijedna oko 10 milijuna kuna, a 7,4 milijuna kuna dobili smo bespovratnih sredstava iz mjere 7.4 za Ruralni razvoj. Razliku u potrebitim sredstvima podmirit će Općina Generalski Stol. Na javnom natječaju najpovoljnija je bila tvrtka SA Bišćan koja je i započela izvoditi prve radove na pripremi terena, kaže nam Alen Halar načelnik Općine Generalski Stol.
    Nova zgrada društvenog i vatrogasnog doma gradi se u neposrednoj blizini postojećeg Zadružnog doma u središtu Generalskog Stola, na zemljištu koje je u vlasništvu Općine.
  • U zgradi smo predvidjeli dvije vatrogasne garaže, spremišta i urede za potrebe vatrogasaca te prostore za smještaj svih naših kulturnih i sportskih udruga koje sada nemaju vlastitih odgovarajućih prostora. Također smo predvidjeli jednu konferencijsku dvoranu, suvremeno opremljenu za predavanja i prezentacije. Uredi općinske uprave i nadalje ostaju u postojećoj zgradi, pojašnjava načelnik Alen Halar dodajući kako je rok za završetak radova 20 mjeseci, ali se nada da bi se izgradanja novog društvenog i vatrogasnog doma radovi mogla završiti i ranije, negdje do kraja naredne godine.
    U novoj zgradi najviše četvornih metara prostora pripast će vatrogascima, a zbog konfiguracije terena, u najnižem dijelu, ispod razine ceste, bit će vatrogasne garaže i spremišta. U suterenu plan je smjestiti Turistički informativni centar i slično, na katu će biti prostori za desetak udruga koliko ih djeluje na području općine, a potkrovlje je predviđeno za veliku dvoranu koja će biti opremljena za održavanje predstava, konferencija i sličnih društvenih događanja. (kaportal.hr)
Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Aplikaciju “Kuda s otpadom” naći ćete na mrežnoj stranici SKG-a

OgPortal

Uhićena iskusna inspektorica. Častila se u lokalima koji su kršili epidemiološke mjere

OgPortal

Skidali križ s karlovačke crkve, a ispod njega pronašli tajanstveni svitak iz 1794.: “U njemu možda ima i novca”

OgPortal

Utorkom iz muzejskog arhiva -Najave filmova 1924. godine

OgPortal

Milanović neće sutra doći na Bandićev pogreb: ‘O njemu sam sve rekao prethodnih godina’

OgPortal

Sudar vlaka i automobila -unatoč zabrani i spuštenom braniku vozač automobila nije se zaustavio

OgPortal