Provedenim akcijama u prometu utvrđeno je ukupno 407 prekršaja

U razdoblju od 11. do 15. studenog na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.

Tom prilikom utvrđeno je ukupno 407 prekršaja, a od toga se 48 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 146 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 47 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 21 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 37-godišnjeg vozača osobnog automobila u Karlovcu, a iznosila je 2,30 promila. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 162 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h.

Na dan proslave Martinja 11. studenog utvrđena su četiri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 42-godišnjeg vozača osobnog automobila u Karlovcu i iznosila je 2,18 promila.

Nadalje, policijski službenici su jučer 15. studenog u naselju Gornje Stative, utvrdili da neregistriranim poljoprivrednim traktorom pod utjecajem alkohola od 1,77 promila upravlja 23-godišnjak za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena. S obzirom na to da je vozač višestruki počinitelj prekršaja tzv. recidivist doveden je na nadležni Općinski sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 50 dana, novčanu kaznu od 15.700 kuna i 24 mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom.

Facebook Comments