Aktualno Županija

Pandemija koronavirusa nije (još) utjecala na broj poslovnih subjekata u Karlovačkoj županiji – ima ih i više nego tri mjeseca ranije

Pandemija koronavirusa zasad nije utjecala na broj poslovnih subjekata u Karlovačkoj županiji, iako suhi podaci o njihovom broju ipak ne otkrivaju sve, odnosno kako se nose sa svim posljedicama mjera.

Ipak, u onom najvažnijem očito još nema dramatičnih promjena, jer ukupna brojka i registriranih i aktivnih poslovnih subjekata u županiji veća je nego tri mjeseca ranije. Naime, s krajem rujna registrirano ih je 5.580, dok je na kraju lipnja ta brojka iznosila 5.519. Trendovi se najbolje očituju u kategoriji trgovačkih društava kojih je i daleko najviše – sada ih je registrirano 3.397, a aktivno 2.266, što je za 56 više registriranih, a za 54 više aktivnih nego što je bio slučaj prije tri mjeseca.Veseli i porast broja obrta i slobodnih zanimanja, koji je u prvoj polovici ove godine bio u padu – naime, sa 1.829 koliko ih je bilo na kraju prošle godine, do kraja lipnja brojka je pala na 1.805, no u ova tri mjeseca došlo je do porasta koji je premašio i početnu godišnju brojku te sada djeluju 1.834 obrta i slobodna zanimanja.

Po pitanju zadruga nema promjena – i dalje je službeno registrirana 131, no aktivno ih djeluje samo 33.(KAportal)