In memoriam: Nuri Murati

Nuri Murati zauvijek je sklopio svoje oči jučer u poslijepodnevnim satima, u 76-oj godini života. Ostat će zapamćen među brojnim generacijama Ogulinaca koje su rado svraćale u Slastičarnu Klek, na kolače i sladolede.

Ova je obitelj 2018. godine dobila priznanje grada Ogulina za 65 godina rada i razvoja obrtništva u Ogulinu. Podsjetimo se što smo tad napisali:

“Kažu da 99% ljudi na svijetu voli jesti kolače i sladoled, a preostalih 1% ne govori istinu. U našem gradu postoji mjesto koje svojim mirisnim notama mami sve slatkoljupce već 65 godina. Naime, davne 1953. godine kultnu ogulinsku slastičarnicu Korzo kod starog kina osniva obitelj Idrizi, a dvije godine kasnije obrt preuzimaju braća llmi i Zilbear Murati. 13 godina nakon, Nuri Murati, nastavlja posao oca Ilma i slastičarnicu seli u ulicu Bernardina Frankopana broj 10, gdje se nalazi i danas. Obiteljski posao krajem 1990. godina nastavljaju sinovi Hetem i Emin koji ujedno otvaraju novi pogon Fast Food Orient.

Ova obitelj šest i pol desetljeća, ujedinjenjem profesionalnog i obiteljskog kontinuiteta, kreira očaravajuće slastice i slane delicije, a i sama je šlag na torti našeg grada. I da, da ne zaboravimo… svakako probajte šampite ili baklave, naravno, spravljene po starom, tajnom obiteljskom receptu.”

Posljednji ispraćaj Nurija Muratija bit će u krugu obitelji u Tetovu.

Njegovim sinovima Hetemu i Eminu, unucima i svoj rodbini, upućujemo iskrenu sućut.

osmrtnica Nuri Murati i

Facebook Comments