Aktualno Županija

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 29-godišnjeg vozača, a iznosila je 2,67 promila

policija kontrola koronavirus ist

Tijekom proteklog vikenda od 20. do 22. studenog na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.

Tom prilikom utvrđeno je 311 prekršaja, a od toga se 28 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 95 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 35 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 37 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 29-godišnjeg vozača osobnog automobila u Karlovcu, a iznosila je 2,67 promila. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 162 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h.

Nadalje, policijski službenici su jučer 22. studenog u Dugoj Resi utvrdili da osobnim automobilom krapinskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,20 promila upravlja 50-godišnjak. S obzirom na to da je vozač višestruki počinitelj prekršaja tzv. recidivist doveden je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog. Sud mu je izrekao novčanu kaznu od 12.000 kuna i sedam mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Hrvatska bi po prvi put trebala dobiti registar stanovništva

OgPortal

U veljači privedeno gotovo 100.000 migranata

OgPortal

Vijeće za elektroničke medije dodijelilo Radio Ogulinu 136.328,15 kuna za pet programskih sadržaja

OgPortal

Za vikend nagla promjena s kojom će stići osjetno hladniji zrak

OgPortal

VIDEO: Pripadnici ATJ Lučko spasili nezakonite migrante iz minski sumnjivog područja kod Saborskog

OgPortal

Tinejdžer dobio posao obnove Petrinje od milijun kuna. I to, naravno, bez javnog natječaja

OgPortal