Aktualno OG sada Ogulin

Radovi trebaju biti dovršeni do kraja godine

Zanimalo nas je kako teku radovi na rekonstrukciji Šenoine ulice u Ogulinu, koji su počeli u srpnju. Stoga smo se uputili na gradilište i na terenu se uvjerili da ide sve po planu.

Proširuje se prometnica, izgrađuje  nogostup i nakon toga  postavit će se LED rasvjeta. Osim što će se rasteretiti promet u centru grada i omogućiti i pristup teretnim vozilima u zonu Žegar, ujedno će se izgradnjom nogostupa i postavom javne rasvjete povećati sigurnost pješaka.

Svrha rekonstrukcije je da se rastereti promet u središtu grada i zaštićnoj povijesnoj jezgri, te omogući pristup teretnim vozilima u poduzetničku zonu Žegar, što je, zbog uskog grla, dugogodiš¡nji problem tvrtkama Bjelin, Metis i ostalima koje tamo posluju.

Ukupno trajanje ove, prve faze rekonstrukcije, je 8 mjeseci. Rok za dovršetak radova je 31. prosinca ove godine. Nadamo se da će vremenske prilike to dopustiti.

U ovoj fazi  se proširuje  dio prometnice od “rampe” (željezničkog putnog prijelaza) do “tunela” (željezničkog podvožnjaka) u duljini od 300 metara. Procijenjena vrijednost ove faze iznosi 2,7 milijuna kuna, a radove izvodi tvrtka Lidar.