Aktualno Županija

Pukao joj film i tužila ga: Muškarac mora platiti jer je konobarici u ozaljskom kafiću psovao Boga i nazvao ju ku*vom

konobarica

Sud joj je dao za pravo da su joj povrijeđeni čast, ugled i dostojanstvo i da su joj pogrdne riječi upućene na njezinom radnom mjestu

Gost jednog ozaljskog kafića morat će platiti odštetu od 4.000 kuna konobarici mjesnog kafića jer ju je izvrijeđao, a tek nešto manje će ga koštati sudski troškovi.

Konobarici je “pukao film” nakon što joj je muškarac opsovao Boga i nazvao je kurvom, i to pred više gostiju, te je pravdu odlučila istjerati na Općinskom sudu u Karlovcu.
U svojoj tužbi navodi da je udana žena i majka dvoje djece, te da živi u malom selu kraj Ozlja gdje se svi poznaju, a kritične zgode u kafiću su bili i neki njeni susjedi, što je za nju bilo posebno neugodno i šokantno. Odmah nakon događaja je otišla u bolnicu i zatražila pomoć liječnika kako bi si ublažila stres, te joj je liječnik propisao terapiju, piše Jutarnji list.

Tuženik je inače brat vlasnika kafića, no oni nisu u dobrim odnosima. Branio se da je čuo kako mu konobarica vrijeđa brata, zato što je morala raditi na dan kada ostali kafići u Ozlju nisu radili, a bilo je to na praznik – Dan mrtvih. Navodi da je samo stao u obranu brata riječima “što ti imaš protiv njega” ali nikako da ju je psovao ili nazivao pogrdnim riječima.
Žena navodi da se osjećala užasno jer je kao konobarica u tom kafiću zaposlena 14 godina, a on joj je pred desetak gostiju i tri policajca rekao da je kurva. Poslije su joj znali govoriti “da ju je sigurno napao zato što mu nije dala”, što joj je bilo posebno naugodno. I neki svjedoci su na sudu potvrdili da se kasnije po selu prepričavao taj događaj.

Sud joj je dao za pravo da su joj povrijeđeni čast, ugled i dostojanstvo, da su joj pogrdne riječi upućene na njezinom radnom mjestu, a uvjetovane su činjenicom da je ona ženska osoba, te da bi se zasigurno i svatko drugi da se našao u njenoj situaciji osjećao povrijeđeno i poniženo. (kaportal.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

“Plenkoviću priča o ‘Tri majmuna’ uvertira za izbore – napravio žrtvu od HDZ-a”

OgPortal

DSS predstavio kandidata za karlovačkog dožupana Dušana Predovića: Fokus na povlačenju EU novca jer tako poboljšavamo i život i odnose među ljudima

OgPortal

Ivo je već tri mjeseca pozitivan na koronu. Nije zarazan, ali ga pulmolog ne može pregledati

OgPortal

Ne bacajte otpad u prirodu!

OgPortal

Problemi s Facebook Messengerom i Instagramom: Tisuće korisnika žali se da ne primaju poruke

OgPortal

Europski parlament pozvao pet država EU da priznaju neovisnost Kosova; Srbija reagirala

OgPortal