Aktualno OG sada Ogulin

Vlasnici noćnih klubova udružili se Karlovcu – pogledajte izjavu Bože Bulića za N1

božo tv

Jučer su se u Karlovcu okupili vlasnici noćnih barova i klubova, disco klubova te beach barova. Udružili su se i osnovali nacionalnu Udrugu ugostitelja – vlasnika beach barova, noćnih barova, noćnih klubova i disco klubova kako bi, rečeno je na osnivačkoj skupštini, “spasili radna mjesta zaposlenika i svoje poslovanje i omogućili rad ili kompenzaciju za zabranu rada”.Kažu da nisu protiv Stožera ni protiv mjera, no od Vlade Republike Hrvatske traže obeštećenje za period u kojem su zatvoreni, te da se i noćnim klubovima i drugim granama ugostiteljstva omogući rad, već po prilici shodno epidemiološkim mjerama. Tražit će i sastanak u Vladi.

Dok se ugostitelji udružuju, Nacionalni stožer priprema novi set još strožih mjera koje bi trebale trajati sve do Božića, a primjenjivat će se u cijeloj državi.

Kako RTL neslužbeno doznaje, razmatra se privremeno zatvaranje kafića i restorana, koji bi i dalje mogli dostavljati hranu. Ugostiteljstvo, ali i druge segmente gospodarstva, zatim kulturu i školstvo, obuhvatit će nove mjere koje će Stožer danas pripremiti.

Gost RTL Direkta je predsjednik Udruge ugostitelja Marin Medak koji pojašnjava kako će ugostitelji preživjeti.

“Donijeli smo vijenac za posljednji ispraćaj bez obeštećenja. Neka nas država zatvori i obešteti i točka. Mi nećemo više biti izvor zaraze, netko drugi će preuzeti taj primat. Ne želimo da nas se stigmatizira da smo izvor zaraze bez ikakve studije i dokaza. Mi računamo na obeštećenje jer mi bez ikakvog obeštećenja ne možemo funkcionirati jer nije tu samo naknada radnicima. Tu je prije svega naknada poduzetnicima. Država je nula kuna dala poduzetnicima. Ustav kaže da bi nas se moralo obešteti ako nas se zatvara”, poručio je Medak.

Zatvaranje i zabrana rada dolazi baš u vrijeme Adventa i Božićnog razdoblja koji je značajan za ugostitelje u vidu profita.

“12. mjesec je skoro pa duplo bolji oD ostalih mjeseca, mimo turizma ako izuzmemo 6., 7., 8. i 9. mjesec. Ako ostanu otvorene terase možemo samo davat pelene za odrasle zajedno s maskama jer gosti nemaju gdje ići na toalet” rekao je Medak i dodao:

“Obeštećenje ne mora biti momentalno. Neka nam država na tri godine smanji PDV na pet posto sljedeće i mi ćemo preživjet. Država je regulator i može donijeti odluke da se dugoročno to riješi”, izjavio je Medak.

Neki su ugostitelji zbog posljedica pandemije u potpunosti odustali od tog posla i okrenuli se drugima.

“Uvelike razmišljamo o tome. Kao udruga radimo na jednom velikom projektu. Veliki je problem s kafićima koji nisu u mogućnosti da nešto proizvode”, rekao je Medak i dodao:

“Mi smo u situaciji kapitulacije. Pali smo i dalje od ove točke nemamo što razgovarati ako nas se zatvori. Možemo razmišljati kako da minimaliziramo gubitke i zatvorimo firme”.

U nastavku pogedajte što je za N1 izjavio naš Ogulinac, Božo Bulić:

 

 

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zbog promjene poslovnika, Orban prijeti da će njegova stranka napustiti EPP

OgPortal

Od danas poskupile cigarete i duhanski proizvodi – evo i za koliko!

OgPortal

Otvoreno reciklažno dvorište

OgPortal

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy proglašen krivim, dobio je tri godine zatvora!

OgPortal

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal