Aktualno Županija

Brži rezultati: Testiranja antigenskim testovima za najviše 10 dana u svim domovima zdravlja u Karlovačkoj županiji

Dom zdravlja 2

Brzi antigenski testovi stanovnicima Karlovačke županije bit će dostupni za tjedan ili najviše 10 dana i to u domovima zdravlja. Njih je, podsjetimo, šest – u Karlovcu, Dugoj Resi, Ogulinu, Ozlju, Slunju i Vojniću.

– Najviše za 10-ak dana, a u slučaju da to organiziramo prije u roku tjedan dana, možemo očekivati da po svim domovima zdravlja budu provođena antigenska testiranja. Ona će omogućiti brži nalaz, a ujedno će omogućiti i županijskom Zavodu za javno zdravstvo da brže obrađuju one testove koji su bili na antigenskom testiranju negativni i treba ih ponoviti na PCR testu, kazala je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar, koja obnaša i dužnost načelnice Stožera civilne zaštite Karlovačke županije.Obzirom da se može obrađivati 40-ak nalaza odjednom, dodaje Hajsan Dolinar, očekujemo da ćemo u jednom danu moći obraditi sve.

– Stanovnicima u udaljenijim područjima omogućit ćemo da mogu biti testirani na području svoje jedinice lokalne samouprave, odnosno, ambulante ili doma zdravlja. Ukoliko su COVID pozitivni, nalaz će se pribrojiti izvješću Zavoda, ako budu negativni, imaju mogućnost ponoviti test na drive-inu, kazala je dožupanica.(KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zaposleno 25 žena koje će skrbiti o 160 starijih osoba

OgPortal

U Ogulinu zabilježen jedan novi slučaj zaraze, u županiji 45

OgPortal

Božinović otkrio pravila za restorane i kafiće, vraća se karantena od 14 dana za zaražene

OgPortal

23-godišnjak osumnjičen da je prodavao drogu i pružao otpor službenoj osobi

OgPortal

Posađeno 6 novih stabala u gradskom središtu

OgPortal

505 novih slučajeva zaraze koronom

OgPortal