Aktualno Sport

Nastavlja se sportski metež – nekima ipak dozvole, a stolni tenis i kuglanje naknadno ipak zabranjeni

TKO TU KOGA?

Nastavljaju se zavrzlame oko odredbi vezanih uz sport i pandemiju koronavirusa. Podsjetimo, prvo je javnosti predstavljen plan prema kojem bi se smjeli natjecati i trenirati samo klubovi najvišeg ranga natjecanja, a trenirati i sportaši I., II. i III. kategorije u pojedinačnim sportovima (mada je u mnogima od njih pitanje s kim bi to trebali trenirati ako ostali njihove kolege to ne smiju), a zatim je, kada su mnogobrojne lige već obustavljene, u Narodnim novinama izašla odredba u kojoj stoji nešto sasvim drugo odnosno dozvoljava se i odvijanje natjecanja za klubove drugog stupnja, kao i za juniorske prvoligaše.

Rukometaši i rukometašice Karlovca te odbojkašice Karlovca tako su bezrazložno pauzirali jedan vikend i nekoliko dana bili bez treninga, dok su s druge strane svoje prvenstvene susrete igrale dugoreške stolnotenisačice te nekoliko kuglačkih klubova Karlovačke županije.
Međutim, stigao je i novi preokret – stolni tenis i kuglanje smatraju se pojedinačnim sportovima (unatoč klasičnoj ekipnoj konkurenciji i nadmetanjima) pa se njihove lige ipak moraju prekinuti.

Stolnotenisačice dugoreškog Aquaestila, kuglačice Ogulina i nekoliko muških kuglačkih klubova tako idu na prisilni odmor, a narednog vikenda aktivni smiju biti, kao što smo već spomenuli, tek karlovački rukometaši i rukometašice te odbojkašice.

Odbojkašice to, nažalost, neće moći jer su u samoizolaciji zbog jedne zaražene igračice pa će za vikend, ne bude li i tu kakvih promjena, zaigrati samo rukometaši Karlovca protiv Hrvatskog dragovoljca te rukometašice koje dočekuju Senjanke.

Jasno, ne dosjete li se u stožeru i neke nove promjene…(kaportal.hr)