Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinske srednje škole počele ili se pripremaju za energetsku obnovu – za jednu će trebati više od 11 milijuna kuna

Srednje škole u Ogulinu započele su ili se pripremaju za energetsku obnovu.

Tako je u Obrtničkoj i tehničkoj školi u tijeku prva faza izmjene i sanacije stolarije u vrijednosti većoj od 487.000 kuna. Projekt je financiran sredstvima Karlovačke županije, a radovi su, po riječima ravnateljice Zrinke Ceranić-Jurković, zahtjevni jer se zgrada nalazi u kulturno-povijesnoj jezgri grada i pod zaštitom je konzervatora. Završetkom projekta dodatno će se povećati energetska učinkovitost škole, te time postići uštede u potrošnji energenata.
Zgrada Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana je u prilično lošem stanju i neophodno je napraviti projekt njene potpune energetske obnove. Karlovačka županija je ove godine financirala izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu u vrijednosti 267.500 kuna, a ukupna projektna vrijednost je veća od 11,3 milijuna kuna.

Po riječima ravnatelja Gimnazije Hrvoje Magdića, očekuju se natječaji za EU fondove na koje bi škola prijavila projekt. Županija je u proračunu za 2021. godinu osigurala sredstva za sufinanciranje u iznosu od milijun kuna. (kaportal.hr)