Aktualno OG sada Ogulin

Bez narudžbe obiteljskih liječnika, ne dolazite na brzo testiranje

Kao što smno već pisali, u šest domova zdravlja u Karlovačkoj županiji počelo je brzo testiranje na koronavirus. Na ovaj način pokušat će se rasteretiti karlovački drive in, ali i omogućiti stanovnicima županije da se testiraju bliže svome mjestu stanovanja. Za tu namjenu pripremljeno je 2000 antigenskih testova, a testiranja u Karlovcu, Ogulinu, Dugoj Resi, Slunju, Ozlju i Vojniću provodit će se radnim danima. Iz Doma zdravlja Ogulin, u vezi testiranja stigla nam je informacija koju potpisuje ravnateljica Doma zdravlja Zlata Kurelac.

Dom zdravlja Ogulin započeo je u četvrtak 3.12.2020. godine s antigenim (brzim) testiranjem koje se provodi radnim danom na lokaciji HGSS- Stanica Ogulin, Struga 18. Testove je osigurala Karlovačka županija te je testiranje besplatno. Testiranju mogu pristupiti pacijenti sa simptomima koje je prethodno naručio liječnik obiteljske medicine, a za isto nije potrebna uputnica. Rezultat testa vidljiv je za 15-ak minuta, a pacijenti mogu rezultat pričekati na licu mjesta ili će biti obaviješteni telefonski. Nalaze Dom zdravlja dostavlja liječnicima obiteljske medicine. Mole se pacijenti da samoinicijativno, bez narudžbe obiteljskih liječnika, ne dolaze na testiranje jer neće biti obavljeni.
Također, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, odnosno sve većeg broja pozitivnih pacijenata na našem području, mole se građani da situaciju shvate vrlo ozbiljno te da se pridržavaju mjera Stožera.”