Zaigrajte i vi “Nonogram iz davnine”

Iako su vrata ogulinskog Zavičajnog muzeja i Ivanine kuće bajke otvorena za posjetitelje, naravno, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, za sve one željne istraživanja novih zanimljivih sadržaja iz udobnosti vlastita doma, iz ovih dviju ustanova stiže preporuka za jednu posve inovativnu, bajkovitu igru. Ravnateljica Ivanine kuće bajke Tihana Turković, o tome kaže:

“Naime, Mirinda i Filip Paraman, naši prijatelji iz tvrtke Mirinda Games , ujedno i veliki ljubitelji mitologije, priča, bajki i grada Ogulina, osmislili su i izradili logičku igru Nonogram iz davnine. Igra se temelji na zbirci Priče iz davnine naše rođene Ogulinke Ivane Brlić-Mažuranić, a njezin je cilj zainteresirati i upoznati što širi broj ljudi s ovim djelom, a posredno i s kulturnom baštinom i povijesti povezanima s tim bajkama. Osim upoznavanja s djelima Ivane Brlić-Mažuranić, Mirinda i Filip posebnu su pažnju posvetili tome da igra bude stimulativna i edukativna te da na pozitivan način utječe na igrača. Stoga su se odlučili za logičke zagonetke i nastao je Nonogram iz davnine. Nonogram (poznat i kao picross) logička je igra otkrivanja slike ili dijela slike. U ovom slučaju sa svakom novom razinom otkrit će se dio bajke Regoč uz čarobno vizualno oblikovanje mlade i talentirane ilustratorice Ane Vukšić. Igra je dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku, a možete je zaigrati na svim uređajima Android i iPhone”.

Mirinda i Filip trenutačno rade na daljnjem razvoju ove igre: u planu je i inačica igre kroz bajku Ribar Palunko i njegova žena, ali to nije sve od planova koji ih vežu s Ogulinom.

Iz Zavičajnog muzeja i Ivanine kuće bajke najavljuju se i daljnji bajkoviti projekti, u suradnji s ovim kreativnim dvojcem. Do tada vas pozivamo da i vi zaigrate ovu inovativnu igru i uđete u čarobni svijet bajki inspiriranih našim krajem!

Facebook Comments