Aktualno Županija

Korona pravila i u karlovačkim crkvama, dekan Karačić: Zbog ograničenja broja ljudi nedjeljom u crkvama imamo i po pet misa

karlovac-zgrada-crkva_3 ist

Mise u župama Karlovačkog dekanata održavaju se u skladu s propisanim mjerama zaštite od širenja koronavirusa, a kako će biti nakon 21. prosinca, hoćemo li za Božić moći drugačije, ovisit će o novim odlukama.

– Vidjet ćemo, čekati do tada pa ćemo znati podrobnije. Sada je ovako kako je, mise su za najviše 25 ljudi, držimo se uputa koje smo dobili, rekao je za KAportal vlč. Dražen Karačić, dekan karlovački i župnik župe Presvetog Srca Isusova.Obično su dvije mise dnevno, nedjeljom i pet kako bi se omogućilo što većem broju vjernika da na njima budu, a da se istovremeno poštuje odredba o prisustvu najviše 25 osoba na misi.

– Moramo biti svjesni da je situacija takva kakva je, prihvatiti ju, držati se reda, osigurati se, a što će biti dalje, to nitko ne zna. Mi smo i prije novih mjera držali se pravila o 4 četvorna metra, sve dezinficirali, trudili se zaštititi svaku osobu maksimalno, rekao je vl.č. Karačić.

Kako dodaje, pridržavaju se onoga što je dogovoreno i kako je dogovoreno, a kako će biti, kako će organizirati Božić, dodaje, sad nitko ne zna.

– Pričekat ćemo da vidimo kako će sve ovo ići, kazao je vlč. Karačić.(kaportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Učenici OTŠ-a izradili klupe i vješalice za gardarobe plesne dvorane Pučkog učilišta

OG Portal

Vatrogasci intervenirali sedam puta

OgPortal

Rizik od hospitalizacije 64 posto veći kod britanske varijante koronavirusa

OgPortal

Koje će mjere Vlada na sjednici popustiti?

OgPortal

Facebook daje medijima milijardu dolara i žali zbog blokade vijesti u Australiji

OgPortal

Od doniranih 100 milijuna kn, Vlada će samo 40% dati za obnovu kuća, evo gdje ide ostatak

OgPortal