Aktualno OG sada Ogulin

Vrijeme za vikend – jugo i kiša

Treba računati na olujno jugo, s orkanskim udarima, osobito tijekom nedjelje, oko sredine dana i poslijepodne, na srednjem Jadranu. Vjetar će podizati višemetarske valove pa bi se neke rive mogle naći pod vodom. Treba računati i na velike probleme u pomorskom prometu, pa i na prekide trajektnih i katamaranskih linija.
Intenzivno će i kišiti, osobito tijekom noći na nedjelju, u nedjelju ujutro, u unutrašnjosti Istre, na Kvarneru, ali i na dijelu srednjeg Jadrana, što može rezultirati bujičnim i urbanim poplavama.
Kiše će biti mnogo manje u unutrašnjosti gdje je izglednija tijekom nedjelje, osobito u Gorskom kotaru i Lici. Snijeg koji je napadao ubrzano će se topiti, zbog pritjecanja toplijeg zraka, vjetrom južnog smjera.

U subotu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, uglavnom na Jadranu i područjima uz Jadran povremeno s kišom. U noći i ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar slab i ponegdje umjeren južni i jugoistočni, na istoku s jakim udarima. Na Jadranu vjetrovito uz jako i olujno jugo. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 3, u unutrašnjosti Dalmacije i Istre malo viša, a na Jadranu od 8 do 13 °C. Najviša dnevna uglavnom od 8 do 13, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 13 do 17 °C. U nedjelju slično no uz mogućnost više kiše.